Annonce
Brædstrup Avis

Nu er der genåbningsplan for idrætten, men idrætsformand jubler ikke

Den politiske aftale om genåbning af blandt idrætslivet vil ikke gøre de store forskelle for Brædstrup IF i dette forår, mener formand Ole Schultz. Arkivfoto: Morten Pape
Den politiske aftale om genåbning af Danmark betyder blandt andet, at børn og unge kan vende tilbage til indendørsidræt efter 21. april. På det tidspunkt er indesæsonen bare slut, lyder det fra formanden for Brædstrup IF.

Brædstrup: Den politiske aftale om genåbning af blandt andet idrætten i Danmark får ikke formanden for Brædstrup IF, Ole Schultz, til at juble med armene i vejret.

Idrætsformanden forstår godt, at politikerne går forsigtigt frem, men umiddelbart får genåbningsplanen ikke den store betydning for den lokale idræt på kort sigt.

- Planen kommer i første omgang ikke til at gøre den store forskel for os. Det er små skridt i den rigtige retning, men det er ikke sådan, at vi løber jublende omkring. Det er selvfølgelig forståeligt, at politikerne er forsigtige, og at vi skal passe på hinanden, så smitten ikke bryder ud, siger Ole Schultz.

Annonce

Åbning sker for sent

Genåbningen af idrætslivet vil ske i faser med 14 dages intervaller, og planerne kan både blive fremrykket eller forskudt, alt efter hvordan corona-situationen udvikler sig.


Det er så usikkert alt sammen, og tidsplanen kan blive forskudt, alt efter hvordan coronaen udvikler sig. Det må vi som idrætsforening bare agere efter.

Ole Schultz, formand for Brædstrup IF


Aftalen for idrætten betyder, at der som udgangspunkt åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år fra 21. april. Hvilke idrætsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, skal nu forhandles af politikerne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne. Men ligegyldigt, hvad politikerne finder på at beslutte,  ændrer det ikke noget for den lokale idrætsforening i dette forår, lyder det fra Brædstrup IF's formand.

- Den 21. april er indesæsonen slut for os, og der er det hovedsageligt de udendørs sportsgrene, der gør sig gældende. Gymnastikken er for længst slut på det tidspunkt, og det samme gælder for badminton og volleyball. Det får måske en lille effekt i håndboldklubben, svømmeklubben og fitnesscentre, men det får det ikke for os før næste sæson, siger Ole Schultz.

Annonce

Ok med coronapas

Ifølge genåbningsplanen vil indendørs idræt for voksne over 18 år åbne 6. maj. Også for de voksne skal politikerne forhandle om, hvilke idrætter der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages. Den politiske aftale betyder, at voksne skal have et coronapas for at deltage i indendørs idræt i hverdagen.

- Jeg synes, ideen om et coronapas er helt okay. Som jeg har forstået det, må coronatesten højst være 72 timer gammel, men den kan man have på sin mobil, så det er nok ikke det store problem at administrere. Jeg synes, det er fint med coronapas i en overgangsperiode, fordi det jo er under de indendørs aktiviteter med mange mennesker, at smitten kan sprede sig. Vi kan se, at det kan sprede sig hurtigt, som det gjorde på Brædstrup Skole, og i Brædstrup IF er vi ikke interesseret i at være skyld i smittespredning, siger Ole Schultz.

Annonce

Usikker tidsplan

Formanden for Brædstrup IF glæder sig over, at der nu er en klar plan for genåbningen af idrætslivet, og at idrætsglade børn og voksne nu kan se frem til, hvornår man igen kan mødes i klubbens fællesskaber. Han understreger dog, at hele tidsplanen er skrøbelig.

- Det er så usikkert alt sammen, og tidsplanen kan blive forskudt, alt efter hvordan coronaen udvikler sig. Det må vi som idrætsforening bare hele tiden agere efter, siger Ole Schultz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce