Annonce
Brædstrup Avis

Ny stor kunstudstilling i Tinghuset

Lene Worsøe er mester for dette muntre bybillede fra Nyhavn.
Fire naivistiske kunstnere udstiller fra fredag 17. januar i Tinghuset i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: Ikke mindre end fire kunstnere deltager, når Brædstrup Kunstforening fredag 17. januar holder fernisering i Tinghuset på Østergade for en ny og stor kunstudstilling med såkaldt naivistisk kunst.

Naivismen er en kunstart, der umiddelbart har et barnligt og naivt udtryk - men ved nærmere eftersyn er malerierne egentlig ikke så naive. Det er som regel billeder, der er fyldt med humor og mange sjove detaljer, og naivismen giver kunstnerne mulighed for at fortælle historier om stort og småt i menneskelivet.

De fire kunstnere, der udstiller i Tinghuset, er Ole Grøn, Isis de Siqueira, Lene Worsøe og Aino Møller. De deltager alle i ferniseringen på fredag 17. januar fra klokken 17 til 18.

Ole Grøn bor i Kysing ved Odder. Han har i øvrigt udstillet i Brædstrup før. Foruden malerierne arbejder Ole Grøn med skulpturer, udsmykninger og illustrationer og laver kunstworkshops for børn og voksne. Hans relieffer og skulpturer er fremstillet med moderne teknologiske værktøjer. De bliver tegnet digitalt og udskåret i stålplader ved hjælp af laser. Den mindste er blot fire centimeter og den største er 18 meter.

Lene Worsøe arbejder med maleri og keramik. Hun inspireres af det skæve, det sjove og det anderledes, kort sagt de ting der ikke kan sættes på linie eller placeres i kasser. Ofte arbejder hun i sin billedverden med kommunikationen og værdier.

Den tredje kunstner er Isis de Siqueira, der er født og opvokset i Brasilien. I 1972 rejste hun på ferie til Danmark for at besøge sin danske penneven. Og hun blev så godt modtaget, at hun blev her. Hun kan godt lide at arbejde med stærke farver, og landskaber, huse og mennesker er hendes fortrukne motiver. Det hele bliver blandet sammen på sådan en måde, at tilskueren har mulighed for at gå på jagt efter små detaljer.

Den fjerde kunstner, Aino Møller, er uddannet på Århus Kunstakademi med afgang i 1980. Hendes billeder er muntre fortolkninger af livet, og hun har sans for skæve typer og sjove situationer. Motiverne er hverdag og fest, skildret i en stilsikker, naivistisk streg i formater fra miniaturer på keramiske kakler til vægstore, komplekse malerier.

Gennem mange år har hun samarbejdet med sin datter Alexandra omkring serier af malerier til galleriudstillinger og udsmykningsopgaver for virksomheder og private. Siden har hun arbejdet sammen med eksmanden Lars HUG om flere kunstneriske opgaver.

Udstillingen er åben i Tinghuset fra fredag 17. januar og frem til og med 2. februar fredag, lørdag og søndage fra kl. 14-17.

Aino Møller gengiver ofte "livets cirkusartister" med en stor portion humor.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce