Annonce
Brædstrup Avis

Nye boliger skyder op: Nu flytter næste hold ind i Sønderhaven

Som ejendomsadministrator har Jan Abrahamsen ansvaret for de nye lejligheder i Sønderhaven, og det betyder også tit og ofte en god snak med de nye beboere. Foto: Henrik C. Sandvad
1. juni når opbygningen af etageejendommene på Sønderhaven i Brædstrup en ny milepæl. Anden etape på byggeriet står færdigt, og 28 lejligheder står klar til nye beboere.

Brædstrup: Håndværkerne har stadig forrygende travlt på Brædstrups største byggeplads i Sønderhaven. 1. juni skal fem blokke og 28 lejligheder stå klar til indflytning til nye beboere, og det er lidt af en milepæl for det store byggeri, fortæller ejendomsinspektør i Peja Ejendomme, Jan Abramhamsen, der står for udlejningen af de nye boliger.

- Når de fem nye blokke står færdig, er byggeriet afsluttet i hele den nederste del af Sønderhaven. Det betyder, at der bliver lidt mindre byggelarm og støv, og så flytter aktiviteten hen på blokkene op ad Søndergade. Det er noget, som både vi og vores nuværende beboere glæder sig meget til, siger Jan Abrahamsen, mens han viser rundt mellem færdige og næsten færdige boligblokke i Sønderhaven.

Få lejligheder tilbage

De første 26 beboere flyttede ind i Sønderhaven 1. februar, og første etape af byggeriet har været fuld udlejet lige fra start. Ønsker man at flytte ind i de 28 nye lejligheder i anden etape, skal man skynde sig.

- I øjeblikket har vi fire lejligheder tilbage, så der er stadig muligheder. Vi har dog jævnligt fremvisninger på lejlighederne, så det er kun et spørgsmål om tid, før det hele er fuldt udlejet, siger Jan Abrahamsen.

Der arbejdes stadig på at få de nye lejligheder helt klar til indflytning 1. juni, men håndværkerne skal nok nå deadline ifølge Jan Abrahamsen fra Peja Ejendomme. Foto: Henrik C. Sandvad

I alt kommer Sønderhaven til at indeholde 77 lejligheder, og de sidste 23 lejligheder, som er en del af tredje etape, forventes at stå klar til indflytning pr. 1. november i år. Også her er der stor efterspørgsel på de nye boliger.


Jeg tør godt love, at det ikke stopper her. Vi har flere planer i støbeskeen.

Jan Abrahamsen, ejendomsinspektør


- Vi har faktisk reserveret alle lejlighederne i tredje etape. Der er selvfølgelig stadig noget tid til november, og vi ved derfor godt, at ikke alle reservationerne ender ud i en lejekontrakt. Det viser os dog, at folk gerne vil bo her. Vi synes også selv, at vi er i gang med at etablere et meget attraktivt boligområde. Der er valgt kvalitetsmaterialer, og tingene er gjort lidt mere lækkert. Det tror vi, tiltaler mange, siger Jan Abrahamsen.

Annonce

Ikke det sidste boligprojekt

Sønderhaven er opført med ønske om at skabe et moderne, grønt og bynært boligområde. Bilerne skal således holde i et stort p-hus under jorden for at skabe plads til grønne byrum og mødesteder.

Jan Abrahamsen har en fortid som fodboldspiller i AC Horsens, men nu har han ansvaret for alle Peja Ejendommes boliger i Brædstrup og i Horsens. Foto: Henrik C. Sandvad

Boligerne har tagsten med integrerede solceller, som dækker elforbruget på fællesarealer, elevatorer, lys, og derudover gemmes solcellernes strøm på batterier, hvor det bruges til at drive Sønderhavens klimaanlæg og ventilation.

- Solcellerne medvirker til at nedbringe beboernes udgifter til el, og sammen med varme fra en vampepumpe giver det klimavenlige boliger med meget lave udgifter til forbrug, siger Jan Abrahamsen.

Det er indehaverne af Peja Ejendomme Peter Pørtner og beton-entreprenør Jacob Jensen, der står bag det bemærkelsesværdige boligprojekt, der er med til at forvandle Brædstrups midtby, og det bliver næppe sidste gang, at de to lokale ildsjæle kaster sig ud i et byggeprojekt i byen.

- Jeg synes, at Sønderhave-projektet sammen med de andre byggeprojekter i byen viser, at Brædstrup kan noget. Det her bliver heller ikke Peja Ejendommes sidste projekt. Jeg tør godt love, at det ikke stopper her. Vi har flere planer i støbeskeen, siger Jan Abrahamsen.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Annonce