Annonce
Brædstrup Avis

Nye skilte viser vej til naturperler

Skiltene, der viser vej til Klostermølle, Sukkertoppen og Fyel Badesø, er placeret ved Højlundvej i Voervadsbro og her, hvor Bryrupbanestien krydser Birknæsvej nord for Vestbirk. Foto: Horsens Kommune
Det bliver nemmere at finde vej på stistrækninger til Sukkertoppen og Klostermølle
Annonce

Klostermølle: Netop nu, hvor mange tager hul på efterårsferien og har tid til at udforske naturen, har Horsens Kommune sat skilte op, der viser vej for cyklister og gående mod Klostermølle, Sukkertoppen og Fyel Badesø.

Skiltene skal sikre, at man bliver gjort opmærksom på denne stistrækning mellem de tre perler. Men formålet er også at gøre det nemmere for alle, der bruger Bryrupbanestien - naturstien mellem Horsens og Silkeborg - at finde vej derfra til den unikke natur i kommunens nordlige del, oplyser kommunen.

- Mange kender til den nedlagte jernbanestrækning Bryrupbanestien og finder vej til eksempelvis Den Genfundne Bro ved Vestbirk. Med de nye vejviserskilte vil vi gerne gøre opmærksom på, at man fra banestien også kan dreje fra ved Vestbirk for at cykle eller vandre mod blandt andet Sukkertoppen, siger Flemming Larsen, der er chef for Natur og Miljø i Horsens Kommune.

Horsens Kommune gør også opmærksom på den samlede stiforbindelse. På strækningen mellem Horsens og naturområdet med Sukkertoppen og Klostermølle har man den enestående mulighed for stort set hele vejen at være på sti forbeholdt gående og cyklister.

Hvis Horsens Kommune skal komme med et bud på en af de smukkeste stier i kommunen, er strækningen fra Voervadsbro til Klostermølle et godt bud.

Der ligger imidlertid flere naturperler på strækningen fra Vestbirk til Klostermølle, der er værd at gøre holdt ved. Blandt andet den nyanlagte Fyel Badesø, der ligger lidt syd for Voervadsbro. Søen er opstået som del af det tidligere grusgravsområde.

Annonce

Frit spil til naturen

Vælger man at bestige Sukkertoppen bliver man belønnet med en fantastisk udsigt ud over Mossø og engområdet Klosterkæret.

- Vi har netop afsluttet vores store naturgenopretningsprojekt i Klosterkæret, hvor vi har ført Gudenåen tilbage til sit oprindelige løb. Hele projektet har givet naturen omkring åen nye muligheder for at udvikle sig. Ligesom i grusgravsområdet ved Fyel Badesø får man også her muligheden for at følge, hvordan naturen udfolder sig over tid, når den får frit spil, siger Flemming Larsen.

Fra Sukkertoppen er der god udsigt over Mossø. Foto: Allan Ringgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce