Annonce
Brædstrup Avis

Nyt tilbud til ensomme unge: Ungdomscafé vil hjælpe unge igennem svær coronatid

Simon Lindstrøm Jakobsen er sat i spidsen for unge-cafe projekt Free Zone i Brædstrup, som nu er ude med et nyt tilbud til ensomme eller corona-trætte unge. Arkivfoto: Morten Pape
Det er nemt at føle sig ensom, når man ikke må se sine kammerater. Derfor har ungdomscafeen Free Zone i Brædstrup sat et nyt initiativ i gang.
Annonce

Brædstrup: Skolerne er lukket, og undervisningen foregår digitalt. Heller ikke når det kommer til fritidsaktiviteter, er der meget socialt at hente, da alt fra håndbold, badminton, svømning og gymnastik med mere er aflyst. Samtidig gør det nuværende forsamlingsforbud og sociale "bobler" på kun fem personer det vanskeligt, hvis ikke umuligt at se vennerne.

Det er let at for et ungt menneske at føle sig ensom i denne tid, og derfor har den lokale ungdomscafé Free Zone netop lanceret et nyt tilbud til corona-trætte og ensomme unge.

- Vi er begyndt at tilbyde snakke med de unge, så de kan ringe til mig, hvis de føler sig ensomme eller bare har brug for én at tale med. Det er en måde at vise de unge på, at vi stadig er her for dem. Cafeen kan fysisk ikke være åben for tiden, men det sker gerne, at de unge henvender sig til mig på gaden og spørger om nogle ting. Det er de selvfølgelig velkommen til, men med tilbuddet om at ringe kan vi få bredt det mere ud til en større skare, så de unge ikke er afhængig af at se mig i bybilledet, siger Simon Lindstrøm Jakobsen, der er ansat i Horsens Kommune og leder af Ungdomscafeen Free Zone.

Annonce

Samtaler hjælper

Simon Lindstrøm Jakobsen har som udgangspunkt tavshedspligt, så han kan ikke oplyse, hvor mange unge, der har valgt at bruge Free Zones nye tilbud, eller hvad de ønsker at snakke om. Generelt er der mulighed for at benytte telefontjenesten, hvis man føler sig ensom, tumler med nogle problemer, er træt af corona-isolationen eller blot trænger til nogen at tale med, som ikke lige er ens forældre.

- Nogle unge kan måske godt føle det som lidt af et nederlag, hvis man rækker ud for at tale med nogen. Sådan skal man imidlertid ikke se det. Man skal se det som om, at man hjælper sig selv, og det er jo helt OK.


Nogle unge kan måske godt føle det som lidt af et nederlag, hvis man rækker ud for at tale med nogen. Sådan skal man ikke se det.

Simon Lindstrøm Jakobsen, leder af ungdomscafeen


- Jeg tror, vi allesammen godt kan relatere os til at føle sig ensom i den her periode, hvor man ikke må se nogen. Derfor kan det være godt at få lov til at snakke med nogen og f.eks. få fortalt om, hvordan ens dag har været. Hvis der så er nogle med problemer, som rækker ud over mine kompetenceevner, har jeg mulighed for at henvise dem videre til relevante organisationer, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Ungdomscaféen Free Zone vil gerne holde flere aktiviteter for byens unge på den nye ungdomsplads i Brædstrup, når tiden tillader det. Billedet her er fra første spadestik til ungdomspladsen. Arkivfoto: Morten Pape

Simon Lindstrøm Jakobsen har stor erfaring med samtaler med unge fra sin tid i Headspace i Horsens. Her har han både gennemgået kurser og modtaget Street Team-prisen for sit arbejde med de unge.

Annonce

Møde om Natteravne

Ungdomscafeen Free Zone arbejder på at skabe fællesskaber på tværs blandt byens unge, men det arbejde er for tiden vanskeliggjort af corona-restriktionerne. Mange af de planlagte aktiviteter i 2020 blev således aflyst, men der arbejdes stadig bag kulisserne på flere tilbud og aktiviteter til gavn for byens unge.

Således var Free Zone sidste år på banen med at starte Natteravnene op i Brædstrup, men tiltaget gik i stå, da coronaen satte ind. Netop opstart af Natteravne har flere unge og voksne henvendt sig om i den senere tid, da der har været flere tilfælde af hærværk rundt i Brædstrup i december.

- Når interessen er så stor for at starte Natteravnene op igen, vil vi gerne tage stafetten op og prøve at få det op at stå. Så når vi kan mødes igen, hvilket nok bliver hen ad foråret, vil vi prøve at holde et nyt møde. Folk skal dog lige være opmærksomme på, at Natteravnene ikke er noget privat vagtværn. Det er et tilbud, som skal støtte op om de unge i nattelivet, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce