Annonce
Brædstrup Avis

Nyt tilbud til ensomme unge: Ungdomscafé vil hjælpe unge igennem svær coronatid

Simon Lindstrøm Jakobsen er sat i spidsen for unge-cafe projekt Free Zone i Brædstrup, som nu er ude med et nyt tilbud til ensomme eller corona-trætte unge. Arkivfoto: Morten Pape
Det er nemt at føle sig ensom, når man ikke må se sine kammerater. Derfor har ungdomscafeen Free Zone i Brædstrup sat et nyt initiativ i gang.

Brædstrup: Skolerne er lukket, og undervisningen foregår digitalt. Heller ikke når det kommer til fritidsaktiviteter, er der meget socialt at hente, da alt fra håndbold, badminton, svømning og gymnastik med mere er aflyst. Samtidig gør det nuværende forsamlingsforbud og sociale "bobler" på kun fem personer det vanskeligt, hvis ikke umuligt at se vennerne.

Det er let at for et ungt menneske at føle sig ensom i denne tid, og derfor har den lokale ungdomscafé Free Zone netop lanceret et nyt tilbud til corona-trætte og ensomme unge.

- Vi er begyndt at tilbyde snakke med de unge, så de kan ringe til mig, hvis de føler sig ensomme eller bare har brug for én at tale med. Det er en måde at vise de unge på, at vi stadig er her for dem. Cafeen kan fysisk ikke være åben for tiden, men det sker gerne, at de unge henvender sig til mig på gaden og spørger om nogle ting. Det er de selvfølgelig velkommen til, men med tilbuddet om at ringe kan vi få bredt det mere ud til en større skare, så de unge ikke er afhængig af at se mig i bybilledet, siger Simon Lindstrøm Jakobsen, der er ansat i Horsens Kommune og leder af Ungdomscafeen Free Zone.

Annonce

Samtaler hjælper

Simon Lindstrøm Jakobsen har som udgangspunkt tavshedspligt, så han kan ikke oplyse, hvor mange unge, der har valgt at bruge Free Zones nye tilbud, eller hvad de ønsker at snakke om. Generelt er der mulighed for at benytte telefontjenesten, hvis man føler sig ensom, tumler med nogle problemer, er træt af corona-isolationen eller blot trænger til nogen at tale med, som ikke lige er ens forældre.

- Nogle unge kan måske godt føle det som lidt af et nederlag, hvis man rækker ud for at tale med nogen. Sådan skal man imidlertid ikke se det. Man skal se det som om, at man hjælper sig selv, og det er jo helt OK.


Nogle unge kan måske godt føle det som lidt af et nederlag, hvis man rækker ud for at tale med nogen. Sådan skal man ikke se det.

Simon Lindstrøm Jakobsen, leder af ungdomscafeen


- Jeg tror, vi allesammen godt kan relatere os til at føle sig ensom i den her periode, hvor man ikke må se nogen. Derfor kan det være godt at få lov til at snakke med nogen og f.eks. få fortalt om, hvordan ens dag har været. Hvis der så er nogle med problemer, som rækker ud over mine kompetenceevner, har jeg mulighed for at henvise dem videre til relevante organisationer, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Ungdomscaféen Free Zone vil gerne holde flere aktiviteter for byens unge på den nye ungdomsplads i Brædstrup, når tiden tillader det. Billedet her er fra første spadestik til ungdomspladsen. Arkivfoto: Morten Pape

Simon Lindstrøm Jakobsen har stor erfaring med samtaler med unge fra sin tid i Headspace i Horsens. Her har han både gennemgået kurser og modtaget Street Team-prisen for sit arbejde med de unge.

Annonce

Møde om Natteravne

Ungdomscafeen Free Zone arbejder på at skabe fællesskaber på tværs blandt byens unge, men det arbejde er for tiden vanskeliggjort af corona-restriktionerne. Mange af de planlagte aktiviteter i 2020 blev således aflyst, men der arbejdes stadig bag kulisserne på flere tilbud og aktiviteter til gavn for byens unge.

Således var Free Zone sidste år på banen med at starte Natteravnene op i Brædstrup, men tiltaget gik i stå, da coronaen satte ind. Netop opstart af Natteravne har flere unge og voksne henvendt sig om i den senere tid, da der har været flere tilfælde af hærværk rundt i Brædstrup i december.

- Når interessen er så stor for at starte Natteravnene op igen, vil vi gerne tage stafetten op og prøve at få det op at stå. Så når vi kan mødes igen, hvilket nok bliver hen ad foråret, vil vi prøve at holde et nyt møde. Folk skal dog lige være opmærksomme på, at Natteravnene ikke er noget privat vagtværn. Det er et tilbud, som skal støtte op om de unge i nattelivet, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Grundsalg kan blive start på en udvikling af Klovborg

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Fuldt hus til stort marked på Vestervangen

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kanosejler undrer sig efter kamp med planter i Gudenåen: Hvorfor grødeskærer Horsens Kommune ikke åen som de andre?

Brædstrup Avis

Nyt erhvervsnetværk på trapperne: Business Brædstrup skydes i gang

Brædstrup Avis

Ung ildsjæl i spidsen for snart 100-årig idrætsforening

Brædstrup Avis

Inden Gudenåens vand kommer: Små broer skal sikres

Brædstrup Avis

Sol, hygge og musik: Mejeritorvet blev fyldt

Brædstrup Avis

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Brædstrup Avis

Fra Island til Danmark: Yogalærer åbner center på Bredgade i Brædstrup

Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Brædstrup Avis

Få dine planter helskindet gennem ferien

Brædstrup Avis

Fire års forarbejde er tæt på deadline: Tre nye byporte skal på plads før stor fest

Brædstrup Avis

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Brædstrup Avis

Munter butiksejer: Vi spiller hinanden stærke i Brædstrup

Brædstrup Avis

Turbo på seniorerne: Ældre Sagen er oppe i omdrejninger igen, men der mangler hænder

Brædstrup Avis

Snart bliver første spadestik taget til en dyr udvidelse af genbrugsplads: Pas på kø og ventetid de kommende måneder

Annonce