Annonce
Brædstrup Avis

Nyt tilbud til svækkede borgere: Livskraftcenter skal træne folk til at bo i eget hjem

Plejehjemsleder på Dronning Ingrids Hjem, Aino Andersen, glædede sig i sin tale over, at plejehjemmet nu også kan tilbyde ophold for borgere, hvor de kan modtage træning og vejledning til at vende tilbage i egen bolig. Foto: Morten Pape
Torsdag kunne plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup indvie et helt nyt livskraftscenter for kommunens borgere. Målet er at træne borgere op, så de kan vende tilbage til en aktiv hverdag efter hospitalsophold.

Brædstrup: Der var både lidt godt til ganen og musik og sang, da Dronning Ingrids Hjem torsdag kunne indvie et helt nyt livskraftcenter på plejehjemmet.

Det nye center er et tilbud i Horsens Kommune til borgere, som har brug for at træne sig op til at vende tilbage til et aktivt hverdagsliv i egen bolig efter eksempelvis en operation, hospitalsophold eller sygdom.

Det nye center skal på sigt rumme 16 livskraftpladser ud over de 11 almindelige plejehjemsboliger og otte daghjempladser, der allerede er på Dronning Ingrids Hjem.

Annonce

Med til udvidelsen var borgmester Peter Sørensen (S), og han glædede sig over kommunens nye tilbud til svækkede borgere.

- Borgerne ønsker generelt at blive boende i deres egen bolig længst muligt, men nogle gange kan livet give nogle udfordringer for kroppen, hvor det tager lidt længere tid fysisk at komme tilbage. På livskraftcenteret kan vi nu give et tilbud, der er helt unikt, og som kan hjælpe borgerne med at genvinde styrken, energi og livskraft, så man kan komme tilbage til et aktivt hverdagsliv i egen bolig. Og det bedste af det hele er, at der sker i samarbejde med borgerne, hvor de selv sætter nogle mål for, hvad de gerne vil kunne, siger han.

- Det kan være, at de gerne vil lære at tage tøj på, gå på toilet, gå en tur i haven eller sætte sig ind i en bil. Ting, som for os andre kan føles som helt almindelige, men som nogle kan volde problemer efter et ophold på et sygehus, sagde Peter Sørensen.

Indvielsen af livskraftcentret skete på behørig vis med lidt godt til ganen samt musik og sang. Foto: Morten Pape

18 borgere igennem nyt center

På Dronning Ingrids Hjem har det nye livskraftscenter været i brug siden marts, og indtil nu har 18 borgere været igennem et genoptræningsforløb på plejehjemmet i Brædstrup.


På livskraftcenteret kan vi nu give et tilbud, der er helt unikt, og som kan hjælpe borgerne med at genvinde styrken, energi og livskraft, så man kan komme tilbage til et aktivt hverdagsliv i egen bolig.

Peter Sørensen, borgmester


For at kunne drive det nye livskraftcenter er der derfor blevet ansat en række fysio- og ergoterapeuter samt sosu-medhjælpere, der allesammen har erfaring med rehabilitering.

Lederen af Dronning Ingrids Hjem, Aino Andersen, indrømmede da også i sin tale, at det havde været en lang rejse for plejehjemspersonalet at få det nye livskraftcenter op at stå.

- Det har været en opstartsfase med mange udfordringer. Vi har skullet lære mange nye kompetencer. Der er kommet nye faggrupper ind, og vi har skullet lære om rehabilitering, som ikke er noget, man lærer over en nat. Men nu er vi også blevet stolte af resultatet, sagde Aino Andersen.

Livskraftcentret er stadig under opbygning, men de første træningsmaskiner er på plads og har allerede været i brug. Foto: Morten Pape

I forbindelse med det nye livskraftcenter er 11 plejehjemsboliger indtil nu blevet renoveret og ombygget til livskraftpladser. På sigt skal der være 16 pladser i alt. Derudover er fællesarealet og gårdhaven renoveret, så omgivelserne understøtter genoptræningen af de svækkede borgere.

Borgmester Peter Sørensen var med til at indvie det nye livskraftcenter, som virker som et supplement til de tilbud, som kommunen allerede råder over såsom akutpladser og rehabiliteringspladser. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Brædstrup Avis

Få dine planter helskindet gennem ferien

Brædstrup Avis

Fire års forarbejde er tæt på deadline: Tre nye byporte skal på plads før stor fest

Brædstrup Avis

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Brædstrup Avis

Munter butiksejer: Vi spiller hinanden stærke i Brædstrup

Brædstrup Avis

Turbo på seniorerne: Ældre Sagen er oppe i omdrejninger igen, men der mangler hænder

Brædstrup Avis

Snart bliver første spadestik taget til en dyr udvidelse af genbrugsplads: Pas på kø og ventetid de kommende måneder

Brædstrup Avis

Fest i gaderne: Forvandlet midtby fejres med musik og togkørsel

Brædstrup Avis

Plante-paradis slår dørene op: Fuchsia-Peter varmer op til Fuchsiaens Dag

Brædstrup Avis

Vær strategisk og spar på din vandregning

Brædstrup Avis

Kendt Brædstrup-borger bliver ny formand for lokalrådet

Brædstrup Avis

Nyt samlingspunkt på handelsgade: Selvstændige skaber et kreativt fællesskab

Brædstrup Avis

By har ligget i et sort mobilhul i årevis: Nu kommer der en 42 meter høj antennemast

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Brædstrup Avis

Eks-skoleleder siger farvel til friskole med tungt hjerte

Brædstrup Avis

Cykelryttere i gang igen

Annonce