Annonce
Brædstrup Avis

Nyt torv står færdigt: Det vil trække flere folk til byen

Det nye Banetorv står klar til brug. Det samme gør de interaktive gynger, som tidligere har stået på Torvet i Horsens. Nu lyser gyngen og spiller musik, når der bliver gynget på den. Her ses formanden for Brædstrup Lokalråd, Kim Bach Hansen, og formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Janne Skov, som indvier byens nye gynger. Foto: Morten Pape
Banetorvet i Brædstrup står nu færdigt med plads til leg, opholdsrum og grønne områder. Torvet vil skabe bedre sammenhæng i hele byen, lyder det begejstret fra lokalråd og handelsliv.

Brædstrup: Det er blevet så flot det hele. Nu glæder jeg mig bare til, græsset gror op, så vi kan se hele pladsens udtryk.

Formanden for Brædstrup Lokalråd, Kim Bach Hansen, kigger med tilfredshed ud over Brædstrups nye torv, Banetorvet. Det er kun få dage siden, at håndværkerne pakkede deres værktøj sammen efter et halvt år med byggerod og larm på byens nye centrale plads.

Det er dog ikke kun Kim Bach Hansen, der er tilfreds med det færdige resultat. Også formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Janne Skov, er begejstret.

Annonce

- Det er et helt fantastisk løft, som byen har fået med det nye Banetorv. Jeg er sikker på, at det giver folk mere lyst til at opholde sig udenfor. Nu praler vi jo altid med, at det er let at parkere i Brædstrup, men det gør også, at mange ikke får taget en gåtur op og ned af vores handelsgade. Nu håber jeg, at flere får lyst til at parkere og gå en tur på strøget, så vi får mere liv i byen, siger Janne Skov.

Torv gør byen spændende

Arbejdet med at opbygge Banetorvet og den nye Banesti, som nu går som et grønt spor igennem midtbyen, har stået på i et halvt år.

Legeredskaberne på Banetorvet er hegnet ind indtil sommerferien, så græsset kan få lov at gro. Foto: Morten Pape

På Banetorvet er der skabt forskellige legeområder, hvor byens børn kan være aktive. Blandt andet på den interaktive gynge, som tidligere har stået på Torvet i Horsens. Nu står den i stedet på byens nye centrale plads, hvor den lyser og spiller musik, når der bliver gynget på den. Derudover indeholder torvet også grønne lommer med træer, hvor man kan tage ophold, og Restaurant Det Gamle Posthus har fået en ny terrasse til de spisende gæster.

- Det er fantastisk at være del af en by, hvor det hele bare sprudler af god energi og udvikling. Byen er virkelig kommet tilbage på sporet. Torvet er med til at gøre Brædstrup mere spændende at opholde sig i, og jeg er sikker på, at hele fornyelsen af midtbyen gør, at flere udefra vil tage til Brædstrup for at besøge, opleve og bruge byen, siger Janne Skov.

Er man træt efter en lang cykeltur på Bryrupbanestien, er der nu mulighed for at få et godt hvil i hængekøjerne på Banetorvet. Foto: Morten Pape
Annonce

Ny Banesti

Som en del af det store midtbyprojekt er det gamle jernbanespor blevet genskabt som en sti, Banestien, der forbinder midtbyen med Bryrupbanestien, der strækker sig over 61 km fra Horsens til Silkeborg. Den vil også være medvirke til, at flere turister vil tage ophold i Brædstrup, vurderer formanden for lokalrådet.

Det gamle jernbanespor løber nu som en sti igennem Brædstrup midtby, og den er koblet på Bryrupbanestien i begge ender, så der nu er en hurtig vej ud til den smukke natur omkring byen. Med Banestien er byens forhistorie som stationsby også trukket tydeligere op. Foto: Morten Pape

- Man kan lige forestille sig, at mange cykelturister vil komme ad Banestien og tage ophold her til sommeren. Så er der gode muligheder for at snuppe en sandwich i Spis Brædstrup eller spise en middag på restauranten. Nogle vil måske også nyde en øl fra vores nye bryghus og gå ind og besøge Water of Life. Jeg håber, at vi får et levende torv, som vi også skal bruge, når der er arrangementer i byen. Vi skal bare udnytte mulighederne, siger Kim Bach Hansen.

Annonce

Bedre sammenhæng i midtbyen

Mens arbejdet med Banetorvet og Banestien nu er færdigt, bliver der stadigt arbejdet med forskønnelsen af Folkeparken. Ifølge planen skal fornyelsen af parken stå klar til sommerferien, og så vil der være skabt en god sammenhæng mellem park, aktivitetspark, sti og Banetorvet samt den nye ungdomsplads, som blev færdig sidste år.

- Man kan ikke sige, at nogle af projekterne er vigtigere end andre. Det er helheden, der gør det, og når det hele står klar, vil der være en god sammenhæng fra Folkeparken til Banetorvet. Jeg glæder mig personligt også til, at byens indgange bliver ordnet. Der er et sindssygt spændende projekt på tegnebrættet, og jeg håber, det vil vække folks nysgerrighed til at tage ind og besøge Brædstrup, siger Kim Bach Hansen.


Torvet er med til at gøre Brædstrup mere spændende at opholde sig i, og jeg er sikker på, at hele fornyelsen af midtbyen gør, at flere udefra vil tage til Brædstrup for at besøge, opleve og bruge byen.

Janne Skov, formand for Brædstrup Handel & Erhverv


Restaurant Det Gamle Posthus har fået skiftet sin midlertidige træterrasse ud med et nyt uderum til de spisende gæster. Nederst i billedet løber Banestien forbi. Foto: Morten Pape

Netop sammenhæng i hele byen er vigtig, mener Janne Skov fra Brædstrup Handel & Erhverv.

- Det skal helst ikke være sådan, at det kun er den ene del af Brædstrup, der er pæn, mens det halter andre steder. Derfor er det også godt, at Dommertorvet bliver lavet næste år, for der er også butikker i den anden ende af gågaden, som godt kunne trænge til, at den del af byen fik et løft, siger Janne Skov.

Annonce

Nye uderum indvies

Både Banetorvet/Banestien samt den nye ungdomsplads og Folkeparken vil blive fejret ved en stor indvielse. Det sker i forbindelse med Musik i Gaden lørdag 21. august, hvor borgmester Peter Sørensen vil komme og indvie byens nye uderum. Både i Brædstrup Lokalråd og Brædstrup Handel & Erhverv er i gang med forberedelserne til dagen.

- Har man gode ideer til åbningsfesten, så er man velkommen til at kontakte mig, lyder det fra Kim Bach Hansen.

Både Kim Bach Hansen fra Brædstrup Lokalråd og Janne Skov fra Brædstrup Handel & Erhverv er begejstret for byens nye torv. De er netop nu ved at planlægge indvielsen af de store projekter i områdefornyelsen, som skal fejres 21. august i forbindelse med Musik i Gaden. Her skal færdiggørelsen af ungdomspladsen, Banestien/Banetorvet samt fornyelsen af Folkeparken fejres. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Efter tre års pause: Nu kommer lille festival tilbage for fuld musik og med en ekstra koncertdag

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Annonce