Annonce
Brædstrup Avis

På sporet af Emma Gad

Torben Brink går på sporet af Emma Gad, når han holder foredrag i menighedshuset i Voerladegård. Privatfoto

Voerladegård: Tirsdag den 10. september kommer Torben Brink til Voerladegård og fortæller om taktens tonemester gennem 100 år, Emma Gad. Det sker kl. 19.00 i menighedshuset eller i kirken.

Emma Gad har i over 100 år været svaret på ethvert spørgsmål, der har med korrekt opførsel at gøre. Med bogen ”Takt og Tone” (december 1918) beskrev hun måske nok først og fremmest en verden, der allerede dengang var ved at være af i går.

Samtidig udstak hun nogle praktiske retningslinjer, der til dels stadigvæk gør sig gældende. Venligt og bestemt, men også med stor humor! I dag opfattes Emma Gad som en stramtandet regelrytter, og de fleste forbinder hende vist kun med ”Takt og Tone”.

Annonce

I virkeligheden var hun en populær og anerkendt dramatiker, der skrev stribevis af dristige skuespil til bl.a. Det Kongelige Teater. Hun var en ivrig samfundsdebattør, kvindesagsforkæmper og fagforeningspioner. Og så var hun Danmarks første kvindelige journalist.

Torben Brink fortæller levende og med slet skjult kærlighed om den gamle dame, og han krydrer sin beretning med både illustrationer og citater fra hendes kendte og mindre kendte værker. Torben Brink er præst og afløste sognepræst Peter Tast under hans orlov for 2 år siden. Der er - som det sig hør og bør - naturligvis kaffe, the, kage mv. Gratis adgang!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce