Annonce
Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Blomstergårdens indehaver Pernille Dahl Stobberup er nu om dage alene om at drive butikken i Brædstrup. Mangel på arbejdskraft betød, at hun var nødt til at gøre tingene anderledes. Foto: Peter Hald
Blomsterhandler fra Brædstrup var nødt til at ændre sit butikskoncept radikalt: Mindre kundesnak og mere produktion.

Brædstrup: En del kunder har sikkert forgæves rusket i døren til Blomstergården i Brædstrup i de senere dage. Butikkens hoveddør er nemlig låst selv på en hverdag i den almindelige åbningstid.

Men butikken er ikke lukket. Kunderne er bare nødt til lige at smutte ind i baggården, og det er der en forklaring på.

Blomstergårdens indehaver Pernille Dahl Stobberup er nemlig alene på skansen. Hun har været nødt til at sadle helt om og driver nu sin forretning i Brædstrup på en radikalt anderledes måde end før.

Annonce

Hun har skåret den personlige betjening ned til et minimum i Brædstrup. Det var blevet nødvendigt, fordi det for tiden er voldsomt svært at skaffe uddannede blomsterdekoratører.

- Jeg har hørt om butikker, der forgæves har søgt efter uddannet arbejdskraft i flere måneder. Det ramte også mig, da jeg pludselig ikke kunne få besat to stillinger og så også fik en langtidssygemelding ind. Så var jeg nødt til at tænke helt anderledes. Jeg var nødt til at skære ned og afskedige, så nu er der kun mig her i Brædstrup. Derfor låser jeg hoveddøren, og jeg koncentrerer mig om at lave buketter og kranse, og så kan kunderne bruge min selvbetjenings-døgner i baggården, fortæller Pernille Dahl Stobberup.

- Det var heldigt, at jeg sidste år oprettede min selvbetjenings-døgnbutik. Her har jeg buketter, kranse, delikatesser og andre ting, som folk selv køber via Mobilepay. Og måske laver jeg indretningen i butikken om, så døgneren får indgang fra Bredgade, siger hun.

Svært at skaffe folk

Den nye måde at drive forretningen på har ikke ramt Blomstergårdens afdelinger i Horsens og Herning.

- De har stadig samme bemanding, men i Brædstrup er det et nyt koncept, hvor jeg koncentrerer mig om arbejdet og har droslet ned på kundekontakten, fortæller Blomstergårdens indehaver.

- De fleste af kunderne forstår det. Der har været et par sure reaktioner, men langt de fleste kan godt sætte sig ind i situationen. Kunderne er som regel supersøde og meget omstillingsparate. Det handler kort sagt om, at jeg er nødt til at bruge tiden så effektivt som muligt. Jeg er altid klar til at knokle, men jeg kan jo ikke stå her døgnet rundt, for jeg har min familie at tænke på.

- Min søn Gustav er fem år, så det er klart, at der skal være tid til ham. Jeg elsker at snakke med kunderne, men nu har jeg bare været nødt til at prioritere anderledes... det er jo også cool business, og jeg synes, at jeg har været modig og truffet en beslutning, mens jeg stadig har hovedet opad, siger Pernille Dahl Stobberup.

Annonce

Ikke læne sig tilbage

De tendenser, som Blomstergården er nødt til at indrette sig efter - højere effektivitet og mindre tid til hyggesnak - er Pernille Dahl Stobberup ikke entydigt begejstret for:

- Det er jo nogle tendenser, der kan gå ud over den ældre generation. For mange ældre betyder det meget, at de kan handle i de lokale butikker og få sig en god snak hen over disken. Men der er udfordringer i vente i detailhandlen, og nogle gange er vi nødt til at gøre tingene på en anden måde. Vi er nødt til at være skarpe, så vi kan bevare vores butikker, siger den 32-årige blomsterhandler.

- Jeg har hørt folk sige til mig: "Du er vel nok en modig dame". Jo, det synes jeg også, men hvordan skal jeg lige tolke det? Men jeg ved i hvert fald, at man ikke bare kan læne sig tilbage og tro, at alt er fint. Vi er nødt til at kunne omstille os, tilføjer Pernille Dahl Stobberup.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er noget, der plager adskillige brancher, og det er et af de samtaleemner, der præger debatten, når virksomhedsejere og butiksejere mødes.

Noget af manglen kunne måske afhjælpes på længere sigt, hvis uddannelsessystemet blev justeret:

- Jeg har den holdning, at elevpladser burde være SU-berettigede. Det ville betyde, at butikker som vores kunne tage flere elever ind, og det vil også gælde i andre brancher, siger Pernille Dahl Stobberup.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Adræt islænding har fyldt sit yogacenter med stofgynger

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Græs på taget og genanvendelse af vandet: Boligudlejer vil bygge bæredygtige boliger

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Efter tre års pause: Nu kommer lille festival tilbage for fuld musik og med en ekstra koncertdag

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Annonce