Annonce
Brædstrup Avis

Populært blomster-værksted er genopstået på Søgade

Boye Valentin Pedersen og søsteren Birgith Valentin Holm er klar igen i Brædstrups ældste blomsterforretning. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Brædstrup: I de senere dage er en støt stigende strøm af kunder søgt hen til en velkendt adresse i Brædstrup - nemlig Søgade 82 lige overfor kirken. Her havde den navnkundige blomsterforretning Roberts Blomster til huse før i tiden. Butikken lukkede i november 2018 efter 91 års virke, men nu er der igen blomster-relaterede aktiviteter på stedet.

Birgith Valentin Holm og hendes bror Boye Valentin Pedersen, som i mange år drev Roberts Blomster sammen med deres far Robert Pedersen, er søgt tilbage til deres gamle branche, og de har nu åbnet et blomster-værksted på Søgade 82.

- Det er ikke en blomsterbutik som sådan. Det er et andet koncept, hvor vi arbejder her i værkstedet med at binde buketter med mere, og hvor kunderne altid er velkomne i vores åbningstid, forklarer Birgith Valentin Holm.

Fremgangsmåden er, at kunderne kan bestille og senere afhente deres buketter og kranse.

Hun og Boye Valentin Pedersen er alene om at drive virksomheden. Dog hjælper faderen Robert til med forskellige opgaver såsom budkørsel.

Den nye måde at drive et blomsterværksted på betyder, at timerne ikke løber løbsk for de to søskende. Det var det, der var problemet før - alt for mange arbejdstimer, for lidt fritid og for lav en timeløn. Med det nye koncept håber de to erfarne blomsterkunstnere, at tingene hænger bedre sammen økonomisk og tidsmæssigt.

- Vi er der fysisk i hverdagene mellem klokken 8.30 og 16.30 og i højtiderne. Man kan dog godt bestille, så man kan afhente lørdag formiddag, forklarer Birgith Valentin Holm.

Valentin og Blomst

Valentin og Blomst drives af søskendeparret Birgith Valentin Holm og Boye Valentin Pedersen.

De har indrettet værksted på Søgade 82, som tidligere husede Roberts Blomster.

Blomsterværkstedet fremstiller buketter, bårebuketter, kistepynt, kranse med mere.

Annonce

Nyt navn

Virksomheden hedder ikke længere Roberts Blomster. Nu er titlen i stedet "Valentin og Blomst".

- Det har at gøre med vores navne. Birgith og jeg har jo begge mellemnavnet Valentin, og lige siden jeg var knægt er jeg altid blevet kaldt "Blomst". Det har hængt ved, og nu bruger vi så Valentin og Blomst som firmanavn, forklarer Boye.

Lokalet er forandret. Der er ikke længere en masse butikshylder med varer, men der er indrettet hygge-arealer med sofaer og borde.

Kunderne har allerede opdaget, at der er åbent igen på adressen. De skal dog ikke længere gå ind ad hoveddøren, men via en sidedør.

En af stamkunderne, Myrna Brok, kiggede ind, mens avisen var på besøg.

Hun var ovenud begejstret:

- Det er det bedste, der er sket for Brædstrup, lød det bramfrit fra den 77-årige pensionist.

Annonce

Utallige opfordringer

Lige siden Roberts Blomster lukkede for cirka fem måneder siden har Birgith og Boye fået utallige opfordringer på at åbne igen.

De nåede begge at arbejde i andre brancher i mellemtiden. Birgit Valentin Holm arbejdede i fire måneder som sygeplejerske - hendes oprindelige fag - på Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup.

- En god arbejdsplads og søde kolleger... men jeg havde det svært med bureaukratiet og al denne dokumentation, fortæller hun.

Boye prøvede at være skovarbejder og bygge landsbrugshaller i nogle måneder.

- Og jeg nåede også lige at holde hele to ski-ferier. Det var herligt, tilføjer han.

Når der ikke er gang i blomsterbinderiet, bliver der fotograferet i den gamle forretning. Fotografen Stine Tang Hansen, der driver Small Foto Steps, har lejet sin ind i de ledige timer og bruger nogle af lokalene til foto-studie.

Hun skal i øvrigt også levere billeder til den web-shop, som Valentin og Blomst snart opretter.

Birgith Valentin Holm er glad for at være tilbage i sin gamle branche i blomsterværkstedet. Og kunderne har opdaget det Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce