Annonce
Brædstrup Avis

Regionen overtager ambulancetjeneste: Nu leder man efter en ledig ejendom

I fremtiden vil Region Midtjylland selv stå for ambulancedriften i Brædstrup. Lige nu søger regionen derfor efter et egnet lokale i byen. Foto: Niels Aage Skovbo
Region Midtjylland overtager 1. december ambulancetjenesten i Brædstrup fra Responce, og derfor er regionen nu på udkig efter nye lokaler.

Brædstrup: Når borgerne i Brædstrup i dag ringer til 112 og har brug for en ambulance, er det det Falck-ejede Responce, der kommer ud til de tilskadekomne eller alvorligt syge personer.

Det vil imidlertid ændre sig fra 1. december i år. Herefter vil det nemlig være regionalt ansatte reddere, der kommer i en af regionens ambulancer, når der ringes 112.

Regionsrådet besluttede sidste år at hjemtage en større del af ambulancedriften, og i Brædstrup vil Region Midtjylland overtage driften fra Responce 1. december.

I øjeblikket er præhospitalet i Region Midtjylland, der står for den sundhedsfaglige hjælp til borgerne, inden de kommer til hospitalet, netop i gang med at søge efter ledige ejendomme til regionens nye ambulancetjeneste i Brædstrup.

Helt præcist søger regionen efter en ejendom på cirka 160 kvm, som både indeholder opholdsrum, køkken, sovepladser, omklædning og bad og garage med plads til en ambulance. Og så skal beliggenheden helst ligge tæt på en hovedfærdselsåre og have gode til- og frakørselsforhold.

- Vi er i øjeblikket ved at afsøge markedet og ser, hvad der er af muligheder. I øjeblikket står ambulancen hos Falck, og det kan også være, at det er dem, vi laver en aftale med til sidst. Lige nu ser vi på, hvad der er af muligheder i Brædstrup, inden vi tager en beslutning, siger Jan Kjær Madsen, der er ambulancechef i præhospitalet i Region Midtjylland.

Annonce

Samme service

Ifølge ambulancechefen vil der ikke ændres på det setup, der allerede er for den nuværende ambulancetjeneste i byen. Brædstrup vil fortsat have tilknyttet én behandler og én behandlerassistent, så folk vil opleve den samme service, som de plejer ifølge ambulancechefen.

Muligvis opgraderes ambulancens behandler til en paramediciner, men det afhænger af, hvem det lykkes af få ansat.

- Regionsrådet har et ønske om, at der skal være flere paramedicinere i vores ambulancer. Paramedicinerne kan lidt mere, når det kommer til at give medicin, og de kan også håndtere flere medicinske instrumenter og udstyr, så på den måde kan de yde mere hjælp på stedet. Jeg kan dog ikke love, at der kommer en paramediciner til Brædstrup i første omgang, siger Jan Kjær Madsen.


Lige nu ser vi på, hvad der er af muligheder i Brædstrup, inden vi tager en beslutning.

Jan Kjær Madsen, ambulancechef i Region Midtjylland.


Annonce

Sparer 12 mio.

Regionsrådet besluttede sidste år, at 60 pct. af ambulancerne i Region Midtjylland fremover skal drives af regionen selv, mens Falck skal drive de resterende 40 pct.

Beslutningen betyder, at fra december 2021 skal regionen drive 42 ambulancer og alle regionens 10 akutlægebiler. På den måde kan Region Midtjylland spare 12 mio. kroner om året i forhold til det nuværende budget til drift af ambulancer og akutlægebiler.

Ud over ambulancedriften i Brædstrup overtager regionen ambulancerne i Horsens, Skanderborg, Nørre Snede, Aarhus, Randers og Djursland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce