Annonce
Brædstrup Avis

Retro-møbler får nyt liv hos Re:make

Rikke Meldgaard Pedersen er godt i gang i sin nye virksomhed Re:make Møbelpolstring. Foto: Peter Hald
Møbelpolstrer Rikke Melgaard Pedersen har startet sit eget firma i Ring.
Annonce

Ring: Rikke Melgaard Pedersen er med til at give gamle møbler nyt liv. Hun er møbelpolstrer og har nu åbnet sin egen virksomhed Re:make Møbelpolstring, der er indrettet i en tidligere staldbygning på gården "Gammelgaard" på Dalbækvej 2 i Ring ved Brædstrup.

Nogle kunder har allerede opdaget Rikke Melgaard Pedersens nye virksomhed, og hun er i gang med flere opgaver.

- Mange unge kan godt lide retro-møbler, og de går ind for genbrug. Det holder jeg også selv af, og jeg kan jo konstatere, at mange af de klassiske stole og sofaer virkelig er langtidsholdbare, fortæller den 31-årige møbelpolstrer.

Hun støver ofte selv møbler op og sætter dem i stand, og hun får også besøg af kunder, der har findet noget spændende, der trænger til en kærlig hånd. Så firma-titlen Re:make er yderst passende.

Rikke Melgaard Pedersen skelner ikke mellem kendte og ukendte mærker. Hun kigger mere på de muligheder, der er i selve møblet. For eksempel kan en god gammeldags "navneløs" banan-sofa forvandles til et møbel, der vil tage sig godt ud i mange hjem.

- Jeg er jo uddannet håndværker og tager en timeløn som andre håndværkere, så jeg har da hørt reaktionen "Det kan jeg få tre Ikea-sofaer for", når jeg oplyser priser. Men hvis man satser på kvalitet og holdbarhed, så er de klassiske møbler jo noget helt andet. Sådan en Wegner lænestol fra 60'erne kan snildt klare 60 år mere med nyt betræk, fortæller Rikke Melgaard Pedersen.

Mange gamle møbler er solidt kram - som for eksempel denne herlige gyngestol. Foto: Peter Hald
Annonce

Indretter showroom

Hun blev uddannet som møbelpolstrer i 2014 fra firmaet Krumnålen i Silkeborg, og hun har en hel del erfaring. Hun har arbejdet for møbelfirmaer i Vejle og Aarhus og arbejdet freelance, indtil hun for nylig oprettede sit eget firma.

Den store staldbygning på "Gammelgaard" er så rummelig, at der både er plads til Rikkes værksted og til et showroom, som hun er gået i gang med at indrette.

Hun har åbent efter aftale, så det er bare med at slå på tråden.

At arbejde med møbler, indretning og håndværk er faktisk noget, som Rikke Melgaard Pedersen har interesseret sig for lige siden barndommen, og det med at bruge hænderne holder hun meget af.

- Jeg begyndte på en universitetsuddannelse i design og kultur, men det blev simpelthen for bogligt for mig. Så i stedet kastede jeg mig over møbelpolstring, tog grundforløbet på Skive Tekniske Skole og kom i lære hos Krumnålen, fortæller hun.

Hun viste hurtigt talent, da hun kom i lære. Hun deltog i den landsdækkende håndværkerkonkurrence DM i Skills to gange og kom på en andenplads begge gange.

For Rikke Meldgaard Pedersen er det et udmærket tidspunkt at starte sin egen virksomhed. Hun kan selv styre sit tidsforbrug, og det at hun kan arbejde hjemmefra har givet stor fleksibilitet i denne tid, hvor corona-epidemien har givet udfordringer med blandt andet børnepasning.

- Min mand Lasse arbejder for Salten VVS, hvor de også har ret travlt, og det passer mig fint at have min arbejdsplads her på gården. Vi har to små piger, Alma på fire og Ellen på to år, der nu er begyndt at gå i børnehave i Eventyrhuset i Brædstrup, forklarer hun.

Familien har boet på "Gammelgaard" i fem år.

- Jeg stammer oprindeligt fra Oddense ved Skive, og før vi kom hertil, boede vi i Resenbro. Vi havde længe være på udkik efter et sted på landet, gerne tæt på Salten, hvor Lasse arbejder. Og så fandt vi gården her. Den er vi glade for, fortæller den unge møbelpolstrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce