Annonce
Brædstrup Avis

Rideskole fik lys idé: Nu har den fået to sponsor-heste

Formand Jan Nielsen glæder sig over, at det er lykkedes Vestbirk Rideklubs nye sponsorudvalg at skaffe midler til to nye ponyer. Her ses han med vallakken Futte, som er den ene af de to sponsor-heste. Foto: Henrik C. Sandvad
Corona-nedlukningen gav de frivillige på Vestbirk Rideklub tid til at sende fondsansøgninger afsted, og nu har klubben fået to nye heste med støtte fra Nordea Fonden og aktivitetspuljen i Horsens Kommune.

Brædstrup: Rideeleverne i Vestbirk Rideklub i Brædstrup har til dette forår fået to nye ponyer at øve spring og dressur på.

Ponyerne Futte og Daisy er nemlig de nyeste i den store flok på 16 heste på rideskolen, og så er det samtidig et resultat af rideskolens nye sponsorudvalg, der har søgt og fået midler til de to nye heste.

- Vi har tidligere ikke været for gode til at søge fonde og sponsorater, men under corona-nedlukningerne har vi været så heldige, at der har været nogle forældre i vores nye sponsorudvalg, som har haft tiden til det. Det har betydet, at vi har fået støtte fra Nordea Fonden og aktivitetspuljen i Horsens Kommune til to nye heste, siger Jan Nielsen, formand for Vestbirk Rideklub.

For 14 dage siden fik Vestbirk Rideklub således 20.000 kroner fra kommunens aktivitetspulje, og forleden kom en repræsentant fra Nordea Fonden på besøg med en check på 25.000 kroner. Pengene er nu omsat til to unge ponyer, som rideeleverne forhåbentlig kan få glæde af i mange år.

- De er ikke helt uddannet rideskoleheste endnu, så det er ikke alle eleverne, der kan ride på dem. Men det kommer de hurtig nok til, siger Jan Nielsen.

Der er masser af elever på ridebanen i Vestbirk Rideklub. Klubben har for tiden 130 medlemmer og er dermed fuldt optaget. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Fuldt booket

Det er efterhånden to år siden, at Vestbirk Rideklub flyttede fra Vestbirk og ind på adressen Grædstrupvej 4 i Brædstrup. Siden er medlemstallet vokset fra 70 medlemmer til nu 130 medlemmer, og dermed er rideskolen så godt som fuldt optaget.

- Da vi boede i Vestbirk, havde vi mest elever fra den gamle Gedved Kommune. Da vi flyttede til Brædstrup, beholdte vi vores gamle elever, men samtidig fik vi et noget større opland. Nu har vi elever fra Brædstrup, Horsens og sågar nogle helt nede fra Vejle, som havde hørt godt om os. Det viser bare, at beslutningen om at flytte herind var helt rigtig, siger Jan Nielsen.


Vi glæder os rigtig meget til, at vi igen kan holde arrangementer for børnene og ikke mindst ridestævner.

Jan Nielsen, formand for Vestbirk Rideklub


Vestbirk Rideklub fik for nogle uger siden igen lov til at tilbyde undervisning for rideskolens elever, men kun udendørs. Det betyder, at alt det sociale indendørs samt stævner må vente en tid endnu.

- Vi glæder os rigtig meget til, at vi igen kan holde arrangementer for børnene og ikke mindst ridestævner. Vi plejer hver sommer at holde ridelejr på henholdsvis fem og to dage, og de er allerede så godt som fuldt bookede. Vi håber derfor, at tingene er åbnet så meget op, at vi kan gennemføre, siger Jan Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce