Annonce
Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Der var gang i både musikken og de sjove grin, da Pejseshow 2021 havde premiere på Hotel Pejsegården fredag aften. Foto: Henrik C. Sandvad
Til premieren på årets revy på Hotel Pejsegården fredag aften beviste skuespillerne Mikkel Schrøder, Christine Astrid og Rasmus Krogsgaard, at de hører til blandt de bedste på den danske revyscene. Både humor, sang og musik spillede, og årets Pejseshow vil blive husket som én af de bedste i de seneste mange år.

Brædstrup: Intet kan stoppe Pejseshow på Hotel Pejsegården i Brædstrup og heller ikke en corona-pandemi. Således var Pejseshowet én af de få danske revyer, som faktisk fik mulighed for at blive afviklet sidste år, mens mange andre måtte aflyse på stribe.

Fredag aften var der atter tid til den årlige lagkagerevy, da der var premiere på Pejseshow 2021 - denne gang bare uden corona-restriktioner.

Pejseshow 2021. Foto: Henrik C. Sandvad

I år bestod skuespillerholdet af ægteparret Mikkel Schrøder Uldal og Christine Astrid, og de havde taget revykanonen Rasmus Krogsgaard med på holdet, mens Carsten Friis havde fået den svære opgave at tøjle de tre som revyens instruktør.

Annonce

Umiddelbart virkede det nye trekløver på scenen som et godt match. De er alle tre musikalsk stærke, og det beviste de mange gang i løbet af showet, hvor de både kastede sig ud i Queens "Bohemian Rhapsody", et stort Shu-bi-dua-medley, Keld og Hilda og mange flere. På trods af de musikalske kvaliteter havde man i år skruet en anelse ned for musikken og lidt mere op for komikken, og det klædte årets show.

Rasmus Krogsgaard var den nye dreng i klassen på Pejseshowet, men den erfarne revyveteran var helt på højde med sine to kolleger. Foto: Henrik C. Sandvad

Sleepy Joe og tudeprins

Der giver revyen lidt mere bid og kant, når samfundsvigtige emner som corona, dansk politik, danskernes smag for ny teknologi og sociale medier tages under kærlig og humoristisk behandling. Således kom Inger Støjberg igennem vridemaskinen til melodien "rigsret filion gong gong ". Joe Biden alias "Sleepy Joe" fik at høre for at sove i timen i forbindelse med Afghanistan, og der var også en hyldest til Danmarks nye tudeprins, Victor Axelsen, efter hans OL guld i badminton.

Danskernes trang til at være på mobiltelefon kom også under kærlig behandling i årets revy. Foto: Henrik C. Sandvad

Der var også et par "mink med en vognstang" til statsminister Mette Frederiksen, og så blev de mange partihoppere på Christiansborg også grillet for at smutte, når tingene ikke gik, som de gerne ville.

Annonce

Corona-kuller og kilo

Coronaen fyldte sin del af årets Pejseshow, men det var spredt ud som små stikpiller under revyen. Meget elegant kom det til udtryk i sangen Sidste Stik, hvor skuespillerne til Queens "Bohemian Rhapsody" sang om corona-kuller, når man gik og dødkedede sig derhjemme. "ÅÅh mama Mette, mama Mette, mama Mette slip mig fri," sang de og spurgte retorisk: Hvad skal vi lave? Bygge mig en udestue?.

Også i sketchen Janni og Bo var der corona på menuen. Faktisk havde det fynske par taget lidt for meget mad under pandemien, og især Janni havde taget på. Hendes røv var derfor blevet så stor, at Bo gik glip af to mål i fodbold, da Janni passerede fjernsynet. Den slags jokes gik rent ind blandt publikum, som fik et godt grin med sig hjem.

Mikkel Schrøder var igen igen producent i årets Pejseshow. Her viste han også, at han er en mester i parodien i sketchen Mere Druk. Foto: Henrik C. Sandvad

I det hele taget var der ingen svagheder i årets show, da både første og andet sæt blev leveret på højt niveau, og de tre skuespillere fangede publikum med det samme- og havde de tre premiere-nerver, så kunne man ikke se det.

Skal man finde et hår i suppen, som jo er en anmelders lod, så var det, at der var to sketches med parodier af kendte danskere. Det var måske lidt en tand for meget. Men alt i alt var det et vellykket show, som vil blive huske for at være ét af de bedste i flere år. Så seks varme hjerter herfra.

Vanen tro var der masser af musik i årets Pejseshow. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Huller og plak: Undgå en bakteriekrise i munden

Annonce