Annonce
Brædstrup Avis

Se video: Restaurant genåbner i byggerod: Vi kan se, det bliver vildt godt

Restaurant Det Gamle Posthus i Brædstrup kan atter slå dørene op efter fire måneders nedlukning. Det sker midt i arbejdet med at etablere byens nye Banetorv.

Brædstrup: Onsdag åbner Danmark en lille smule mere, når restaurationer og barer igen må slå dørene op for gæster. Hos Restaurant Det Gamle Posthus er det en dag, ejerne Betina Heimann, Tommy Pedersen og Knud Plougmann Rishøj har set frem til, siden restauranten lukkede ned for fire måneder siden.

- Vi har glædet os helt vildt - fra vi lukkede ned og til nu, har vi glædet os. Så vi er spændte og vildt begejstret, lyder det fra restaurantchef Betina Heimann.

Været heldige

Selvom der bygges nyt Banetorv, er Restaurant Det Gamle Posthus klar til at slå dørene op for gæster igen. Foto: Henrik C. Sandvad

Genåbningen kommer midt i arbejdet med at etablere byens nye Banetorv. Det betyder, at håndværkere er i fuld gang med at lægge fliser og grus og etablere en ny legeplads. Den slags larmer og støver, men den megen byggerod vælger folkene i restauranten at tage med ophøjet ro.

- Vi har hele tiden vidst, at Banetorvet skulle laves, og vi har egentlig bare været heldige, at de har fået lov til at gå derude i flere måneder, uden at vi har været generet af det. I virkeligheden har vi øjnene rettet rigtig meget på bolden. Vi kan se, hvor vildt godt det bliver herude, så skide være med, at der er lidt larm og lidt støv. Faktisk har vi oplevet, mens vi har fulgt med i byggeriet, at det er vildt sjovt. Det er underholdende, så vi plejer bare at kalde det "dinner and a show", og vi tror, vores gæster vil opleve præcist det samme, siger Betina Heimann.

Nyt uderum

Banetorvet forventes at stå færdig senere i dette forår, og det nye torv vil blive en gevinst for både restaurant og byen på sigt, mener restaurantchefen.

- I forhold til vores forventninger kan vi se, at vi får en super god udeservering. I forhold til byen tror jeg, vi får et helt nyt uderum. Der er gynger, man kan komme med en kop kaffe og sætte sig der med ungerne. Man kan sætte sig her hos os og drikke et glas vin, mens børnene er henne på legepladsen. Der kommer nyt liv, og vi tror på, at der kommer et levende torv, siger Betina Heimann.

Restaurantchef og tjener Betina Heimann  har sammen med de øvrige ejere, kokkene Tommy Pedersen og Knud Ploughmann Rishøj, glædet sig til igen at se kunder i Restaurant Det Gamle Posthus. Foto: Peter Hald

De fire måneders nedlukning har været hård for restauranten både økonomisk, men også psykologisk.

- Jeg tror, det mest præcise er, at det har været unyttigt. Man føler sig unyttig ved at sidde derhjemme. Selvfølgelig kan man godt komme herind og støvsuge, men hvorfor skal man det, hvis der ikke kommer nogen gæster den næste måned. I starten er man flittig. Man afrimer en fryser, og man laver en menu, men når man ikke kan åbne til den første forårsmenu, og det heller ikke blev den næste forårsmenu, så stopper man faktisk med at lave nye menuer. Så man får pludseligt travlt, når man skal til at åbne op.


Vi har ikke haft så travlt, som vi kan høre, at andre melder ud. Vi hører lidt, at man gerne vil vente, til det værste er ovre.

Betina Heimann, restaurantchef


Annonce

Forsigtig genåbning

Selvom det efterhånden er en uge siden, at genåbningen af restauranter blev meldt ud i offentligheden, har det ikke givet stor travlhed med bordreservationer på telefonen endnu.

- Vi har ikke haft så travlt, som vi kan høre, at andre melder ud. Vi hører lidt, at man gerne vil vente, til det værste er ovre. Vi har ledige borde alle dage, så vi har plads til flere gæster, end vi har inde nu. Vi kan godt tåle mere og har plads til flere. Vi har mange kvadratmeter, så vi kan sagtens sørge for, at man får en god og tryg oplevelse her hos os, siger Betina Heimann.

Forberedelserne til genåbningen er i fuld gang på restauranten. Foto: Peter Hald

Hun tror, at folk er blevet en lille smule mere påpasselige efter et par coronaudbrud i byen.

- Vi har haft nogle nedlukninger på Brædstrup Skole, og vi kan høre fra de andre handlende i byen, at når skolen er lukket ned, så er man ikke oppe og købe tøj. Så selvom de to ting ikke har noget med hinanden at gøre, tror jeg, at vi bliver forskrækkede hver gang. Det bedste råd, jeg kan give, er at ringe og spørge. Det er lige meget, om det er hos os eller frisøren, så er jeg sikker på, at vi nok skal håndtere det bedst muligt, lyder det fra restaurantchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce