Annonce
Brædstrup Avis

"Skod-kunst" i lygtepælene

Billedkunstlærer Charlotte Stegmann Hansen hjalp eleverne med at sætte plakater op mandag middag. Foto: Peter Hald
Annonce

Brædstrup: Eleverne i 2. B p Brædstrup Skole har nu gennemført et usædvanligt kunst-projekt, der også har noget at gøre med miljøet.

For nylig gennemførte eleverne nemlig en indsamling af affald og cigaretskodder i gaderne omkring skolen. I løbet af blot halvanden time samlede børnene - ud over plastic, tomme sodavandsdåser og lignende affald - også en masse cigaretskodder.

En stor affaldspose på seks liter hurtigt blev fyldt, og det gjorde så stort indtryk, at eleverne sammen med deres billedkunstlærer Charlotte Stegmann Hansen satte gang i et kreativt projekt, hvor eleverne lavede plakater med "skod-kunst", der består af portrætter af børnene og kvikke slogans og sætninger, der skal få folk til at tænke sig om, før de smider skodder på gaderne.

- Nu har vi gennemført en "kunst-installation i det offentlige rum". Vi har været "civilt ulydige" og hængt vores plakater op i lygtepælene rundt omkring. Vi har aftale med skolelederen, at plakaterne kan hænge der i tre uger, fortæller Charlotte Stegmann Hansen.

Klassen hængte plakater op ved middagstid mandag 13. maj, og elev-kunsten supplerer nu mange af de valgplakater, der er hængt op i lygtepælene i Brædstrup.

Før kunstprojektet gik i gang, blev de nødvendige tilladelser hentet fra forældrene, så skolen ikke kommer i karambolage med de skrappe regler i Persondata-forordningen.

Nu kan det imidlertid være lidt svært at genkende de enkelte elever på plakaterne. Der er tale om kunst med et klart humoristisk tilsnit, så eleverne skærer ansigter, og portrætterne er optaget i sjove farver og vinkler.

Hver elev havde lavet en plakat, og nogle af "skodkunst"-plakaterne kom til at hænge under de valgplakater, der nu pryder mange lygtepæle. Foto: Peter Hald
Annonce

Meget ulækkert

Der er også alvor bag. Det hele går ud på at vise, at der virkelig bliver smidt mange cigaretskodder og meget andet affald:

- Det var meget ulækkert at samle alle de skodder. Heldigvis havde vi handsker på, fortæller en af eleverne, Luna Holm Rokkjær.

Hendes veninde Emma Marie Petersen tilføjer:

- Jeg tror, at jeg samlede over 100 skodder. Vi fandt også mange tomme sodavandsdåser og en hel masse plasticaffald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce