Annonce
Brædstrup Avis

Skoleleder stopper efter fire år: Det er trist, for vi var i en positiv udvikling

Rikke Søndergaard Meldhede blev modtaget med sang og musik fra børnene, da hun startede som skoleleder på Brædstrup Skole i januar 2017. Nu har en alvorlig trafikulykke gjort, at hun er nødt til at stoppe som leder af skolen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Brædstrup Skole skal have ny skoleleder, efter Rikke Søndergaard Meldhede har valgt at stoppe som skoleleder på skolen efter en trafikulykke sidste sommer. Lederskiftet vækker ærgrelse hos skolebestyrelsen, da skolen var i en positiv udvikling.

Brædstrup: Brædstrup Skole skal i løbet af foråret have ny skoleleder. Det står at læse i den stillingsannonce, som Horsens Kommune netop har udsendt i sin søgen efter en ny skoleleder til skolen.

Brædstrup Skole har siden efteråret haft Anders Olesen fra Stensballe Skole som konstitueret leder, da skoleleder Rikke Søndergaard Meldhede har været sygemeldt med et piskesmæld efter en trafikulykke i sensommeren sidste år.

Rikke Meldhede tiltrådte jobbet som skoleleder på Brædstrup Skole i januar 2017, og hun har sammen med den øvrige ledelse og skolens lærere været med til at vende udviklingen på skolen. Derfor ærgrer det også formanden for skolebestyrelsen, at skolen skal have ny leder efter så få år.

Annonce

- Det er en træls situation, for vi har været rigtige glade for Rikke. Vi har været i en opadgående udvikling i de seneste år, hvor vi lige i øjeblikket har en tilgang af elever. Generelt er elevernes niveau også steget i de sidste tre år, så det er rigtig trist, at vi nu skal tage afsked med vores skoleleder. Men generelt er situationen mest synd for Rikke. Vi håber dog, at vi får en ny, god skoleleder, der kan drive skolen godt videre, siger Heidi Holm, formand for skolebestyrelsen på Brædstrup Skole.

Ked af brat afslutning

Ifølge den afgående skoleleder lå det heller ikke i planerne, at hun skulle stoppe efter blot fire år.

- Det har været fire rigtig gode år, og jeg har været glad for mit arbejde på Brædstrup Skole. Jeg er rigtig ærgerlig og ked af, at det ender så brat. Når man har været udsat for en ulykke, er det selvfølgelig ikke noget, der har været planlagt. Jeg ønsker både børn, ansatte og forældre god vind fremover, siger Rikke Meldhede.

I de sidste fire år har hun ført an i at få styrket organisationen og pædagogikken på skolen, og det har også været med til, at elevernes faglige niveau er blevet styrket.

- Det har været et klart mål at få styrket samarbejdet på tværs af faggrupper og i de enkelte lærerteams og få skabt en sammenhængende rød tråd i skolens arbejde. Det, synes jeg, er lykkedes meget godt. Vi har lavet udvidet holddelinger, hvor der er ekstra lærere i dansk og matematik, og udbygget indsatsen for børn med særlige behov. Det er med til, at Brædstrup Skole er blevet en skole, der samarbejder og løfter i flok, siger Rikke Meldhede.


Det har været fire rigtig gode år, og jeg har været glad for mit arbejde på Brædstrup Skole. Jeg er rigtig ærgerlig og ked af, at det ender så brat.

Rikke Søndergaard Meldhede, afgående skoleleder


På grund af sin sygemelding har den afgående leder ikke lagt de store planer for sit fremtidige arbejdsliv.

- Nu er planen at blive rask og blive mig selv igen, og her er prognoserne heldigvis rigtig gode. Det tager bare sin tid. Jeg regner med at vende stærkt tilbage inden for det samme felt engang i fremtiden, siger Rikke Meldhede.

Annonce

Ny skoleleder til april

Skolechef i Horsens Kommune Henrik Kallestrup håber, at der kan være en ny skoleleder på plads omkring 1. april.

- Nu har Brædstrup Skole haft en konstitueret leder i Anders Olesen i en længere periode, og derfor tror jeg, det bliver godt for skolen at få ro på og finde en langtidsholdbar løsning, siger Henrik Kallestrup.

Ifølge skolechefen skal den nye skoleleder fastholde den gode udvikling med trivslen og de gode resultater.

- Den nye skoleleder skal have fokus på, at børnene får en god skole, og så skal man have medarbejderne og forældrene med sig. Så skal man også være med på, at man også bliver en del af et lokalsamfund, som er under udvikling. Man indgår i et samfund, hvor der er brug for én, siger Henrik Kallestrup.

Der er ansøgningsfrist til jobbet som ny skoleleder på Brædstrup Skole søndag 31. januar, og der holdes samtaler 3. februar og 11. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce