Annonce
Brædstrup Avis

Skoven i Voervadsbro er blevet en populær aktivitetsskov og mødested: Nu skal den udvides

Svend Lindgaard Olesen og Connie Christensen har stillet et stykke af deres private skov til rådighed for landsbyen Voervadsbro, så byens borgere kan have et udflugts- og mødested. Skoven er siden blevet et populært sted at mødes. Foto: Henrik C. Sandvad
I 2018 afsluttede Voervadsbro et landsbyprojekt med blandt andet et aktivitets- og mødested i den lokale skov. Nu har byen fået 100.000 kr. til at få landsbyen i bevægelse, og her vil skoven blive udvidet med nye tilbud.
Annonce

Voervadsbro: Da Horsens Kommune i februar i år uddelte nye Tryg Landsby-midler til at få flere til at være fysiske aktive i de små bysamfund, var "Skoven" i Voervadsbro blandt de udvalgte.

Skoven var et resultat af et Tryg Landsby-projekt i 2018, hvor de lokale beboere skabte et aktivitets- og mødested for at fremme tryghed, fællesskab og udvikling i byen.

Skoven består således i dag af et legeområde, svævebane, bålsted og shelters, og det er blevet et meget populært udflugtssted for byens beboere, fortæller ejerne af den private skov, Svend Lindgaard Olesen og Connie Christensen.

- Området er blevet meget populært, og især under corona-nedlukningen var der mange børnefamilier, som tog en tur herop. Vi har i lang tid ikke haft noget samlingssted i byen, men det er vi ved at få her, fordi man både kan samles til bål og hygge eller for at lege med børn eller børnebørn, siger Connie Christensen.

Annonce

Få regler i skoven


Vi vil gerne lave en motions- og bevægelsesbane for både børn, voksne og ældre, så det er muligt for alle generationer at få glæde af området.

Connie Christensen


"Skoven" består af et område på cirka 1 tønderland, og aktivitetsområdet er indhegnet, så forældre med små børn ikke behøver at frygte, at børnene bliver væk eller falder ned ad de stejle skrænter til den nærliggende grusgrav. Området er også blevet populær blandt unge, som kan finde på at holde grillaftener.

Mange i Voervadsbro har fået smag for udelivet og snuppet en overnatning i de to shelters. Foto: Henrik C. Sandvad

- Vi prøver at køre området efter så få regler som muligt, og indtil nu har vi ikke haft problemer. Vi forventer, at folk handler ansvarligt og kan forstå at opføre sig ordentligt, og indtil nu er det også gået godt. Men for at vi ikke får et overrend af mennesker, har vi den regel, at "Skoven" kun er for folk i Voervadsbro med bekendte, siger Svend Lindgaard Olesen.

Annonce

Mere motion og bevægelse

Tryg Landsby-midlerne uddeles hvert år til fire forskellige landsbymiljøer i Horsens Kommune.

I 2020 kædes projektet sammen med kommunens "Bevæg dig for livet"-indsats, som i samarbejde med blandt andet DGI skal øge antallet af fysisk aktive borgere med 10.000 i hele kommunen over en årrække.

Voervadsbro har i den forbindelse fået 100.000 kroner til at sikre, at flere bliver fysisk aktive i landsbyen, og her kan en udvidelse af "Skoven" blive en del af de nye idrætstilbud til byens borgere.

Legepladsen er blevet et hit blandt byens børnefamilier ifølge Connie Christensen og Svend Lindgaard Olesen. Nu vil de gerne udvide tilbuddet af aktiviteter, så der er motionstilbud til alle generationer. Foto: Henrik C. Sandvad

- Vi vil gerne lave en motions- og bevægelsesbane for både børn, voksne og ældre, så det er muligt for alle generationer at få glæde af området. Som udgangspunkt vil vi bruge nogle af pengene på at opstille udendørs motionsredskaber af naturens egne materiale, så turen i skoven bliver til andet end en gå- og løbetur, siger Connie Christensen.

Annonce

Flere ud i det fri

Det er ikke sikkert, at alle 100.000 kroner skal bruges til motionsredskaber. Kernen i Tryg Landsby er borgerinddragelse, og her bestemmer landsbyboerne selv, hvor og hvordan pengene skal bruges for at gøre deres landsby endnu mere attraktiv.

Derfor skal de i Voervadsbro engang i efteråret til at se på, hvilke andre gode ideer til at få flere folk i bevægelse, der måtte gemme sig i byen.

- Det er jo en helt almindelig demokratisk proces, der skal gå i gang efter sommerferien. Noget vil der dog nok komme til at gå til "Skoven", og vi håber da, at det kan lokke endnu flere ud i det fri, siger Svend Lindgaard Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce