Annonce
Brædstrup Avis

Snart er de sidste kranse bundet hos Roberts Blomster

De gamle drivhuse hos Roberts Blomster er taget ud af drift. Her ses fra venstre Robert Pedersen og børnene Birgith og Boye, der har været med til at drive forretningen i mange år. Foto: Morten Pape
Annonce

Brædstrup: Roberts Blomster på Søgade 82 lige overfor Brædstrup Kirke lukker den 31. oktober. Dermed må man vinke farvel til en bemærkelsesværdig familieejet virksomhed, der kan spore sin historie 91 år tilbage i tiden.

Det er ingen hemmelighed, at små butikker i mindre byer ofte har svære vilkår, og årsagen til lukningen af Roberts Blomster er kort og godt, at indtægterne ikke længere står mål med den store arbejdsindsats, der skal lægges i forretningen.

Det tager tid at binde brudebuketter og kranse, og konkurrencen fra supermarkeder og andre store virksomheder er mærkbar.

- Omsætningen er god nok, men det er bundlinjen, den er gal med, lyder det nøgternt fra 80-årige Robert Pedersen, der stadig arbejder i forretningen.

Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg vil arbejde med, men jeg skal nok klare mig.

Birgith Valentin Holm
Blomster kræver tid. Det kan tage en halv dag at lave en brudebuket, fortæller Birgith Valentin Holm. Nu siger hun farvel til blomsterne og skal prøve noget andet. Foto: Morten Pape
Annonce

Meget papirnusseri

Ellers er det Robert Pedersens børn Birgith Valentin Holm og Boye Valentin Pedersen, der tegner butikken. De to er nået til samme erkendelse. Det kan ikke længere svare sig at drive butikken.

- Hvis vi skal nå at prøve noget andet, så er det nu, siger 45-årige Boye Valentin Pedersen, der blandt andet har ansvaret for det administrative arbejde.

Og papirnusseriet er ikke blevet mindre omfattende i de senere år, konstaterer han.

- Der er kommet så mange nye regler, siger Boye, der er uddannet gartner og har arbejdet i familievirksomheden stort set altid.

Roberts Blomster har haft til huse på Søgade i Brædstrup i mere end en menneskealder, men om et par måneder er det slut. Foto: Morten Pape
Annonce

Blandede følelser

Søsteren Birgith Valentin Holm har arbejdet hos Roberts Blomster i de sidste 13 år. Oprindeligt er hun uddannet sygeplejerske, men hun regner umiddelbart ikke med at vende tilbage til sit gamle fag.

- Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg vil arbejde med, men jeg skal nok klare mig, understreger den 49-årige Birgith Valentin Holm.

Det er med blandede følelser at Birgith, Boye og Robert indstiller sig på at sige farvel til deres livsværk.

- Jeg må da indrømme,at jeg er ked af det. Jeg har jo arbejdet her lige siden 1938, siger Robert Pedersen, der blev enkemand for to år siden, hvor hustruen Hanne døde.

Det var Roberts forældre Hans Aage og hans kone Anne, der startede virksomheden som et gartneri helt tilbage i 1927. Det var i øvrigt 14 år før Brædstrup Kirke blev bygget!

Robert Pedersen stod i spidsen for virksomheden frem til 2007, og han er stadig yderst aktiv i forretningen.

Boye og Birgith er ikke glade for at lukke familevirksomheden, men sådan er vilkårene nu engang blevet, konstaterer de.

Og de vil nu heller ikke have noget imod at få mere fritid.

- Min datter siger ofte til mig: "Skal du nu arbejde igen, mor?" Jeg vil selvfølgelig gerne arbejde, men jeg vil prøve noget nyt og have lidt mere fritid, siger Birgith Valentin, der bør i Føvling sammen med ægtemanden Jesper og datteren Mahilde.

Boye, der er ungkarl, bliver boende i privatboligen på Søgade sammen med sin far. De sælger ikke bygningerne, men har dog planer om at frasælge et haveareal på 3000 kvadratmeter, der kan blive til en byggegrund.

Butikkens to blomsterdekoratører må finde andet arbejde. Den ene, Pia Borup, har allerede fundet arbejde hos Adonis Blomster i Silkeborg, og den anden, Christina Reenberg, skal også finde noget nyt.

Pia Borup, blomsterdekoratør hos Roberts Blomster, har fundet andet arbejde. Hun skal arbejde for Adonis Blomster i Silkeborg. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce