Annonce
Brædstrup Avis

Sognehus udvider med ny konfirmandstue

Rasmus Schmidt fra præstegårdsudvalget håber, at udvidelsen af sognehuset gør, at Brædstrup Sognehus vil have kapacitet nok i mange år fremover. Foto: Henrik C. Sandvad
Udvidelsen af sognehuset i Brædstrup er gået i gang. I alt skal huset udvides med 111 kvm, så der bliver plads til en ekstra konfirmandstue og kontorer til alle tre præster i pastoratet.
Annonce

Brædstrup: Det har været flere år undervejs, men nu er udvidelsen af sognehuset på Kirkegade i Brædstrup gået i gang.

Det er Brdr. Thybo, der har vundet licitationen og dermed hovedentreprisen på det nye byggeri, som rummer i alt 111 kvm.

De nye kvadratmeter under tag kommer til at indeholde en ekstra konfirmandstue, et depot, nyt grupperum samt toilet, indgang og et handicaptoilet, hvor der bliver indgang fra kirkesiden.

- Nu regner vi med, at vi får den plads, som vi har brug for i fremtiden. Handicaptoilettet er noget, som vi skal have, og det har også været et ønske længe. Det får vi nu alt sammen ordnet, når vi nu er i gang med at bygge, siger Rasmus Schmidt fra præstegårdsudvalget i Brædstrup menighedsråd.

Annonce

Plads til præster

Udvidelsen af sognehuset betyder, at der etableres et ekstra kontor i sognehuset i et tidligere mødelokale. Det betyder, at der fremover vil være kontorplads til alle tre præster i pastoratet, som består af Brædstrup, Grædstrup, Tønning-Træden og Sdr. Vissing sogne.

- Vi har i lang tid haft problemer med vores trådløse mikrofoner i huset, som ikke har virket ordentlig. Det får vi også klaret samtidig, siger Rasmus Schmidt.


Nu regner vi med, at vi får den plads, som vi har brug for i fremtiden.

Rasmus Schmidt


Sognehuset i Brædstrup blev bygget i 1995, og det blev udvidet senest i 2012, da der blev bygget nye kontorer til huset. Sognehuset er tegnet af arkitektfirmaet Frost Larsen A/S i Skanderborg, og det er således anden gang, at huset udvides.

Annonce

Færdig til maj

Stilmæssigt vil det nye byggeri blive helt som det eksisterende, så det ikke skulle være til at se forskel på det nye og det gamle.

- Også indvendigt prøver vi at holde tingene i den samme stil. Det bliver alt fra gulve, lamper og vinduer, der bliver helt ens. Det skal gerne give bygningen en helhed, siger Rasmus Schmidt.

Han forventer, at udvidelsen vil færdig omkring maj.

Udvidelsen af Brædstrup Sognehus ventes at stå færdig omkring maj næste år. Foto: Henrik C. Sandvad

Brædstrup menighedsråd fik for et par år siden lavet en helhedsplan over de kirkelige bygninger i pastoratet. Den plan indeholdt et salg af den gamle præstebolig i Ring samt opførelsen af en ny præstebolig. Alt omkring præsteboliger er nu gennemført, og med udvidelsen af sognehuset er det sidste punkt i planen ført ud i livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Lasse vil bringe gaver ud

Annonce