Annonce
Brædstrup Avis

Sophia gør klar til den store military-dyst

Sophia Stegmann (til venstre) sammen med sin hest Callistro og søsteren Ida, der tilsammen udgør Team Stegmann Eventing. Sophia og Callistro er specialister i den særlige form for hestesport, der kaldes military, og de er nu udvalgt til landsholdet. Foto: Peter Hald
Ung rytter fra Træden forbereder sig på at deltage i europamesterskaberne i den krævende hestesport military.

Træden: Det er længe siden, at militæret for alvor brugte kavaleri i krig, og siden er heste mest blevet brugt til fredelige formål. Men arven efter fortidens drabelige kavaleri lever stadig i form af den særlige hestesport, der kaldes military.

Military har nemlig rødder i en samlet test for kavaleriet, som krævede, at ryttere og heste kunne klare flere typer ridning. De tre discipliner, som udgør military i dag, er dressur, ridebanespringning og terrænridning.

- Det er nærmest en form for triatlon for heste, siger 26-årige Sophia Stegmann fra Træden. Hun ved, hvad hun taler om, for hun er udtaget til landsholdet og skal nu forberede sig på at stille op til europamesterskaberne i military.


Det er nærmest en form for triatlon for heste.

Sophia Stegmann


Alt afhængigt af corona-situationen vil det formentlig finde sted i september, og foreløbig tales der om, at EM skal foregå i Schweiz.

- Jeg er med i bruttogruppen på otte, hvoraf der skal udtages fire til EM. Og her i marts begynder kvalifikationerne, fortæller Sophia Stegmann.

Hendes hest hedder Callistro og er en 14 år gammel vallak, en blanding mellem en holstener og en fuldblod, og han har nogle særlige egenskaber, der er velegnede til military.

- Callistro kan noget særligt. Han har en stor viljestyrke og er nok lidt vild, men det er en fordel. Military er noget af en adrenalin-sport og kræver en hel del af hest og rytter. Han brænder for sporten ligeså meget som mig og elsker sit job, siger Sophia Stegmann.

Annonce

Tæt samarbejde

Fordi terrænridning indgår i military skal rytter og hest være gode til at bevæge sig gennem et landskab, der kan være fyldt med alverdens forhindringer. Det kræver et godt samarbejde og en vis portion mod.

- Hesten skal stole på rytteren. Som rytter har jeg en mulighed for at tjekke banen i forvejen, men Callistro møder den for første gang, når konkurrencen er i gang, så han skal have tillid til mig, forklarer Sophia Stegmann.

Hun har redet lige siden, at hun var seks år gammel, og hendes erfaring kommer hende nu til gode. Sammen med sin to år yngre søster Ida har hun dannet Team Stegmann Eventing, der nu har blikket rettet mod den store EM-dyst.

26-årige Sophia Stegmann har redet, lige siden hun var seks år. Nu stiler hun mod at deltage i EM i military. Foto: Peter Hald

Hendes familie er klar med opbakning og hjælp, men der skal også økonomisk støtte til.

- Jeg er på udkik efter en sponsor. Jeg kommer fra en helt almindelig familie - min far er mekaniker og min mor er handicaphjælper, så vi får brug for en sponsor, fortæller Sophia Stegmann, der selv er uddannet landmand, men lige nu arbejder på det store Jysk-lager i Uldum.

24-årige Ida Stegmann spiller en vigtig rolle. Hun sørger for at pleje hesten, planlægge og få styr på en masse praktiske detaljer, så Sophia kan koncentrere sig om at ride.

- Jeg rider også selv - men mest for hyggens skyld, siger Ida Stegmann, der i øvrigt også er uddannet landmand. Det er nemlig en nærliggende uddannelse, når man arbejder med heste.

Lillebroderen André hjælper også til. Han er mekaniker og er i gang med at arbejde på en stor lastbil, der både kan transportere heste og bruges til overnatning.

Deltagelse i EM er en vigtig milepæl for Team Stegmann, og de helt store mål er VM og ikke mindst OL i 2024.

Callistro har vilje og mod og er derfor en velegnet hest til military, fortæller Sophia Stegmann. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce