Annonce
Brædstrup Avis

Sparekasse kåret som Europas bedste arbejdsplads

Sparekassen Kronjyllands medarbejdere i Brædstrup. Fra venstre Mette Staghøj, Jacob H. Olesen, Dan Weller, Nadia Thode Fjord, Keld Thomsen, Helle Zacher Volden, Jesper B. Poulsen, Charlotte N. Petersen og Henrik Bang Jensen. Foto: Peter Hald
Sparekassen Kronjylland hædret. Det skal også fejres i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: Sparekassen Kronjylland er blevet kåret som Europas bedste arbejdsplads af analysevirksomheden Great Place to Work, og den fornemme placering er man naturligvis også stolte af i sparekassens afdeling i Brædstrup.

- Det er en god historie også for Brædstrup. Og vi er da enormt stolte over det, siger afdelingsdirektør Henrik Bang Jensen, der er en af de i alt ni medarbejdere i sparekassens afdeling på Søndergade i Brædstrup.

Medarbejdertilfredsheden har flere årsager, men en udstrakt frihedsgrad og indflydelse på sparekassens strategi har stor betydning, mener Henrik Bang Jensen.

- Det handler om indflydelse, tillid og ansvar, siger han.


Det er en god historie også for Brædstrup. Og vi er da enormt stolte over det.

Henrik Bang Jensen, afdelingsdirektør


Forholdet til kunderne betyder meget:

- Vi har en høj grad af kundetilfredshed, og det smitter jo også af på medarbejdernes arbejdsglæde, konstaterer Henrik Bang Jensen.

Desuden er der plads til munterhed. Sparekassen Kronjylland er sponsor for kvindehåndbold-landsholdet, og når landsholdet spiller, så ifører medarbejderne sig den karakteristiske røde landshold-trøje.

Annonce

En guldpakke

Apropos munterhed, så har der endnu ikke været muligt at fejre den fornemme hæder med en middag. Men der var højt humør, da der for nylig ankom en "guldpakke" fyldt med guldkarameller og champagne til afdelingen.

-  Vi skal selvfølgelig ud og fejre det med at spise sammen. Spørgsmålet er bare at finde den rigtige dato - det er ikke altid let at få ni menneskers kalendere til at gå op, siger Henrik Bang Jensen.

- Byen udvikler sig positivt, og vi kan konstatere, at vi får nye kunder, siger Henrik Bang Jensen, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Brædstrup. Foto: Peter Hald

Corona-situationen har selvfølgelig påvirket sparekassens arbejdsrutiner, men i Brædstrup er man i den heldig situation, at man har et meget rummeligt lokale:

- Vi har plads nok til, at hver medarbejder har sit eget kontor, og vi kan holde god afstand, så vi behøver ikke at beordre folk til at arbejde hjemmefra, forklarer sparekasse-direktøren.

Annonce

I udvikling

Brædstrup er i udvikling, og det har indflydelse på sparekassen.

- Byen udvikler sig positivt, og vi kan konstatere, at vi får nye kunder. Der er mange, der er nysgerrige på os. Vi er ikke helt som de andre. Vi er en garant-sparekasse og som sådan en selvejende institution , og det betyder, at vi ikke skal udbetale udbytte til nogle aktionærer. Det gør det muligt for os at støtte det lokale foreningsliv. I år har vi blandet andet støttet med tilskud til en ny air track - en hoppemadras - til gymnastikafdelingen i Brædstrup Idrætsforening, og ligeledes har vi støttet BIF's e-sport afdeling, fortæller Henrik Bang Jensen.

Sparekassen vil gerne involvere sig i bylivet. Sidste år, da Sparekassen Kronjylland fyldte 190 år, markerede man sig med en omgang bankospil for brugerne af ældrecentret Søndergården, og nogle af sparekassens medarbejdere støttede Brædstrup Humanitær Forening ved at arbejde som gave-indpakkere.

Sparekassen Kronjylland er blevet kåret som Europas bedste arbejdsplads af analysevirksomheden Great Place to Work. Derfor findes dette mærkat nu på gulvet i sparekassens afdeling i Brædstrup. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Ravnen Munin landede i Dommerhaven

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

BIF-vinderen er fundet

Annonce