Annonce
Brædstrup Avis

Succes med sæbekasseløb i landsby: Vi gør det igen næste år

Humøret var højt blandt deltagerne til Downhill Soapbox Derby i Torp. Her er formanden for landsbyforeningen, Rasmus Buhl, på vej i mål. Foto: Henrik Sandvad
Landsbyforeningen for Godt Naboskab i Underup, Torp og Vorbjerg havde lørdag debut i sæbekasseløb ned ad bakkerne omkring Torp. Løbet blev så vel modtaget, at foreningen er klar til en ny omgang ræs til næste år.
Annonce

Torp: Det var mest tænkt som en omgang sjov og hygge, og begge ting var også i højsædet, da Landsbyforeningen for Underup, Torp og Vorbjerg lørdag havde debut med sæbekasseløbet Downhill Soapbox Derby.

Foreningen havde sat et festtelt op, hvor man kunne købe pølser, øl og sodavand, og så var der ellers lagt op til en dag, hvor man kunne møde sine naboer i området til en god snak kombineret med ræs og lidt venskabelig drilleri.

Annonce

Hård rute

I alt deltog 10 biler i børneløbet og 10 i voksenløbet. To af bilerne i voksenløbet måtte imidlertid udgå, så her deltog kun otte i finalerne, som blev afviklet lørdag eftermiddag. I alt deltog op mod 100 publikummer, da der var flest, og det vakte glæde blandt arrangørerne.

- Det har været en succes fra ende til anden. I børneløbet var der højt humør, og ungerne hyggede sig, og alle fik en medalje. Vi havde et maks. på i alt 30 biler, men vi har fundet ud af, at det egentlig er et passende leje, fordi vi bruger meget tid på at transportere bilerne op ad bakken. Vi er derfor klar til at gentage succesen igen til næste år, sagde Mikkel Johansen fra landsbyforeningen, efter han lige havde ræset ned ad bakkerne


Nogle har købt en sæbekassebil for 100 kroner i Den Blå Avis, og så har de lige tilpasset den lidt. Så man kan hurtig få en fin bil uden at skulle bruge masser af tid på den-

Mikkel Johansen, arrangør


Ruten var en cirka 1000 meter lang strækning på bakkerne på Urupvej ved Torp. Ruten faldt 26 højdemeter fra start til mål, men det betød ikke, at det var en ren hyggetur ned ad bakken.

- Det var faktisk en hård rute, fordi skubberne i de langsomme biler måtte hoppe af undervejs og skubbe på. Så det kunne godt give lidt syre i benene, sagde Mikkel Johansen.

Sæbekassebiler og deltagere blev kørt op ad bakken i en stor trailer. Transporttiden gik mest med smådrillerier blandt kørerne. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Godt for naboskabet

Landsbyforeningen for Underup, Torp og Vorbjerg har et par år på bagen, og den har siden arbejdet for at få en række sociale arrangementer op at stå i landsbyerne. Foreningen er således vært for en sommerfest, dame- og herreaftener og julekomsammen.

For to år siden var foreningen med til at holde DM i rally i området sammen med rally-arrangørerne, og Downhill Soapbox Derby må fremover gerne blive en fast tradition i den levende landsby.

- Det betyder meget for fællesskabet mellem os, der bor herude, at vi kan holde den slags arrangementer. At vi kan holde dette løb med en så flot opbakning i en tid med corona og konfirmationer, synes vi, er rigtig flot, sagde Mikkel Johansen.

Humøret var højt inden afgang blandt kørerne. Foto: Henrik Sandvad

I løbet deltog der både biler fra lokalområdet, men der var også dukket sæbekassebiler op fra Nim, Lundum og Østbirk og et enkelt sjællandsk hold, som til mange store fortrydelse viste sig at have dagens hurtigste bil.

- Til næste år vil vi gerne have endnu flere fra de omkringliggende byer. Det kunne være sjovt, hvis der var en bydyst om at være hurtigst, sagde formand for landsbyforeningen Rasmus Buhl, efter han var kommet i mål.

Annonce

Klar til ræs igen

Landbyforeningen har fået flere positive tilkendegivelser omkring løbet, og flere har også tilkendegivet, at de er klar til et ræs igen næste år.

- Løbet i år har vist, at man selv med en simpel konstruktion i træ godt kan lave en konkurrencedygtig bil. Dem i jern bliver tit for tunge. Det er dog ikke alle, der har været i værkstedet. Nogle har købt en sæbekassebil for 100 kroner i Den Blå Avis, og så har de lige tilpasset den lidt. Så man kan hurtig få en fin bil uden at skulle bruge masser af tid på den, sagde Mikkel Johansen.

Publikum sad klar til at klappe deltagerne i mål. Da der var flest, var der knap 100 publikummer, men en stor regnbyge fordrev de fleste om eftermiddagen. Foto: Henrik Sandvad
"Dødsraceren" hed denne sæbekassebil, som klart var den hurtigste bil i feltet blandt de voksne. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce