Annonce
Brædstrup Avis

Sygehusbygninger sættes til salg: Nu kan du blive ejer af 32 sygeplejeboliger

Sygehusboligerne på Skovbrynet blev i en årrække midt i 2010'erne brugt til at huse flygtninge, men siden har lejlighederne stået tomme. Der er i alt 32 lejligheder fordelt på 1-3 værelser. Foto: Henrik C. Sandvad
Region Midtjylland har netop sat den resterende del af det tidligere Brædstrup Sygehus i udbud. Dermed er der muligheder for boligudviklere at lave et boligprojekt midt i Brædstrup tæt på skov og by.

Brædstrup: Nu er der mulighed for at blive ejer af 32 sygeplejeboliger samt et udtjent centralkøkken og et stort vaskeri.

Det er Region Midtjylland, som netop har sendt den nordlige del af det tidligere Brædstrup Sygehus i udbud.

Hele sygehusområdet, som ligger på adresserne Bjerregade 10 og Skovbrynet 3A-C m.f. i Brædstrup, består af i 3792 kvm bygninger, og så er der et grundareal på 7189 kvm, som også indeholder den tidligere sygehushave.

Annonce

I udbuddet sælges hele sygehusgrunden som en projektejendom, hvor køber kan overtage ejendommene, som de er, eller der er mulighed for at anvende området som projektgrund, som det hedder i salgsannoncen fra erhvervsmæglerne Nordicals, som står for salget.

Perfekt til boligområde

Den tidligere sygehusgrund i Brædstrup er netop inddraget i det nye kommuneplanforslag som nyt muligt boligområde, og det glæder derfor det lokale medlem af plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, at regionen nu sætter området til salg.

- Det er så dejligt, og det passer helt perfekt ind i den tidslinje, som kommunen netop har sat i gang. Jeg synes jo, det er et rigtig godt område, som passer perfekt til et boligprojekt, og hvor vi kan få lavet noget byomdannelse. Nu er jeg ikke ejendomsmægler, men jeg synes, beliggenheden er helt i top. Det ligger et stenkast fra skoven, og så er der kun 200-300 meter ned i byen eller i parken. Det vil være så velegnet til at udvikle nye boliger. Vi er i hvert fald fra kommunens side klar til at lave en lokalplan for området, hvis nogen kommer med et spændende projekt, siger Jørgen Korshøj (V).

Det tidligere centralkøkken er også en del af handlen, hvis man bliver den heldige køber af det tidligere Brædstrup Sygehus. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Salg har været forsøgt før

Det er ikke første gang, regionen prøver at sælge den tidligere sygehusgrund i Brædstrup. Det forsøgte den også lige efter oprettelsen af de nye regioner, da Region Midtjylland overtog bygningerne efter Vejle Amt. Dengang var prisen angiveligt 50 mio. kr., men det var der ingen, som bød, og derfor stod bygningerne længe tomme.


Det ligger et stenkast fra skoven, og så er der kun 200-300 meter ned i byen eller i parken. Det vil være så velegnet til at udvikle nye boliger.

Jørgen Korshøj (V), byrådsmedlem


I foråret 2014 blev en del af det gamle Brædstrup Sygehus revet ned. Det var den gamle kirurgiske bygning og bygningen med intensivafdelingen samt operationsafdelingen, skadestue og røntgen, som måtte lade livet for det nye Gudenå Hospice.

Det er derfor et mindre område, som nu sættes til salg i forhold til første gang. Området sendes i udbud, fordi regionen ikke har fundet andre aktiviteter til bygningerne, oplyser man fra afdelingen for byggeri og ejendomme i Region Midtjylland. Denne gang er der ikke sat nogen mindstepris, men interesserede kan komme med et bud inden 24. september i år.

Brædstrup Sygehus lukkede hen over en årrække, men det var definitivt slut med sygehus i byen 30. september 2011. På det tidspunkt var genoptræningsafdelingen og fertilitetsklinikken flyttet til sygehuset i Horsens, mens friklinikken var flyttet til henholdsvis Silkeborg og det daværende Give Sygehus.

I øjeblikket ligger Brædstrup Livsstilscenter og Gudenå Hospice på en del af den tidligere sygehusgrund. Beslutningen omkring salg af sygehusgrunden træffes på regionsrådsmødet onsdag 27. oktober.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Brædstrup Avis

Få dine planter helskindet gennem ferien

Brædstrup Avis

Fire års forarbejde er tæt på deadline: Tre nye byporte skal på plads før stor fest

Brædstrup Avis

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Brædstrup Avis

Munter butiksejer: Vi spiller hinanden stærke i Brædstrup

Brædstrup Avis

Turbo på seniorerne: Ældre Sagen er oppe i omdrejninger igen, men der mangler hænder

Brædstrup Avis

Snart bliver første spadestik taget til en dyr udvidelse af genbrugsplads: Pas på kø og ventetid de kommende måneder

Brædstrup Avis

Fest i gaderne: Forvandlet midtby fejres med musik og togkørsel

Brædstrup Avis

Plante-paradis slår dørene op: Fuchsia-Peter varmer op til Fuchsiaens Dag

Brædstrup Avis

Vær strategisk og spar på din vandregning

Brædstrup Avis

Kendt Brædstrup-borger bliver ny formand for lokalrådet

Brædstrup Avis

Nyt samlingspunkt på handelsgade: Selvstændige skaber et kreativt fællesskab

Brædstrup Avis

By har ligget i et sort mobilhul i årevis: Nu kommer der en 42 meter høj antennemast

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Brædstrup Avis

Eks-skoleleder siger farvel til friskole med tungt hjerte

Brædstrup Avis

Cykelryttere i gang igen

Annonce