Annonce
Brædstrup Avis

Tøjmanden lægger nyt gulv i sin butik

Jesper Wohlert er i gang med at lægge nyt gulv i tøjforretningen Din Tøjmand på Bredgade. Det er en ret omfattende opgave. Foto: Peter Hald
Jesper Wohlert fra Din Tøjmand udnytter corona-lukningen til at gennemføre et stort gulvprojekt i butikken.

Brædstrup: Adskillige butikker og forretninger benytter corona-nedlukningen til at gå i gang med større renoveringsprojekter, nu hvor kunderne alligevel ikke må komme ind.

Det gælder for eksempel tøjbutikken Din Tøjmand på Bredgade i Brædstrup, hvor indehaver Jesper Wohlert for tiden er i gang med en meget usædvanlig opgave for en herreekviperingshandler: Han lægger gulv!

- Det gamle gulvtæppe i butikken var slidt, og jeg ville gerne have en ny gulvbelægning, så da nedlukningen kom, bestilte jeg straks materialerne fra Tæppecentret i Brædstrup. Jeg regnede med, at det kunne jeg klare på et par dage, men opgaven var noget mere omfattende, end jeg lige havde troet, fortæller Jesper Wohlert.

Da han gik i gang med at flå det gamle tæppe af, viste det sig, at der nedenunder var et filttæppe og under dette tæppe var der igen et lag vinylklinker, der var sat fast med tjærelim. Det tog meget lang tid at få de forskellige lag pillet af, især vinylklinkerne drillede, og da man så endelig nåede ned til betongulvet, så viste det sig, at det blev nødvendigt at spartle betongulvet i stor stil.

Annonce

35 sække

- Betongulvet var ikke helt lige, så vi skulle virkelig bruge meget spartel... 35 sække på hver 20 kilo... plus vand. Heldigvis har min far Poul været murer, så han kunne hjælpe og rådgive. Men vi har arbejdet i døgndrift de seneste dage. Da nedlukningen nu er blevet forlænget frem til 7. februar, kan jeg dog godt skrue ned for tempoet, og jeg regner med at være færdig om en uges tid, fortæller Jesper Wohlert.


Vi har arbejdet i døgndrift de seneste dage.

Jesper Wohlert


Næste skridt bliver at lægge et klik-gulv ovenpå betongulvet:

- Det glæder jeg mig til at komme i gang med. Det bliver vinylklik i sildebensmønster, og jeg er sikker på, at det kommer til at se rigtig godt ud - det vil give et frisk pust i butikken, siger den hårdtarbejdende tøjmand.

Det har krævet 35 sække med spartelmasse for at få gulvet helt jævnt, fortæller Jesper Wohlert. Foto: Peter Hald

Kunderne må vente med at få et glimt af det nye gulv, for Jesper Wohlert har sat papir for vinduerne for at kunne arbejde i fred for nysgerrige blikke.

Tøjhandleren er ikke helt alene om projektet. Faderen og et par gode venner hjælper til engang imellem, men det er krævende.

- Det kan godt mærkes i knæene, ryggen og benene. For 10 år siden havde jeg nok haft lidt lettere ved det her, siger den 34-årige Wohlert.

Annonce

Vælger optimismen

Et så omfattende gulvprojekt ville have krævet mange lukkedage under normale omstændigheder, så Jesper Wohlert er ikke helt utilfreds med timingen med corona-nedlukningen.

Han er selvfølgelig ikke glad for den tvungne lukning, men han vælger en optimistisk tilgang trods alt:

- Det kommer da til at koste penge, og det er en meget speciel situation, men butikken skal nok klare sig. Og jeg prøver at se på de positive ting, så går alting meget bedre, erklærer Jesper Wohlert.

En af udfordringerne bliver at tilpasse indkøbs-strategien i de kommende måneder, og der er også andre ting, der skal planlægges lidt anderledes.

- Vi kan jo ikke i øjeblikket bytte julegaver på grund af smitte-risikoen, men her vil vi jo så forlænge byttefristen, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce