Annonce
Brædstrup Avis

Træt facade får et pift: Nu kommer der gavlkunst i trafikeret rundkørsel

Gavlen på bygningen på Søgade 2 i Brædstrup skal snart udsmykkes med byens første gavlmaleri. Foto: Henrik C. Sandvad
Brædstrup Lokalråd har i samarbejde med Horsens Kommune i længere tid arbejdet for at få et gavlmaleri i Brædstrup. Nu er brikkerne faldet på plads, så der kan komme gavlkunst i en trafikeret rundkørsel i byen.

Brædstrup: Det er en gammel idé, som nu ser ud til at blive til virkelighed hen over sommeren. Brædstrup Lokalråd har i to år arbejdet for mere kunst i bybilledet, og nu ser det ud til, at Brædstrup snart kan bryste sig med byens første gavlmaleri.

Således er Brædstrup Lokalråd nået til enighed med Horsens Kommune om, at gavlen på adressen Søgade 6, som vender ud mod den trafikerede rundkørsel ved Vestervangen/Søndergade, har en god synlighed, som vil være oplagt til et gavlmaleri. Horsens Kommune har samtidig været i god dialog med ejeren af bygningen, som positiv overfor ideen.

- Gavludvalget i kommunen samt kommunens rådgiver har også været inde over, og det hele skulle nu være faldet på plads, så vi får et flot gavlmaleri på et centralt sted i byen. Vi regner med, at det bliver malet hen over sommeren, siger Frants Arboe, formand for Brædstrup Lokalråd.

Annonce

Vi synes, ideen med et gavlmaleri i rundkørslen er helt oplagt, og vi håber meget, at det vil sprede stor glæde for dem, der kommer forbi det.

Frants Arboe, formand for Brædstrup Lokalråd

Kunst i byen

Lokalrådsformanden kan ikke løfte sløret for navnet på kunstneren endnu. I øjeblikket er der to i spil til at male byens første gavlkunst, og inden længe vil lokalrådet blive præsenteret for skitser til det endelige maleri fra de to kunstnere.

- I lokalrådet har vi været meget begejstrede for de skitser, vi har set, så vi glæder os simpelthen bare til at se, hvilket flot gavlmaleri vi får. Vi synes, ideen med et gavlmaleri i rundkørslen er helt oplagt, og vi håber meget, at det vil sprede stor glæde for dem, der kommer forbi det, siger Frants Arboe.

Formand for Brædstrup Lokalråd, Frants Arboe, glæder sig over, at et forslag fra en borger i Brædstrup nu bliver realiseret med gavlkunst, som er med til at forskønne byen. Arkivfoto: Peter Hald

Gavlmaleriet finansieres gennem Horsens Kommune, mens ideen til gavlkunst i rundkørslen ved Vestervangen og Søndergade kommer fra en borger i byen.

- Det er jo dejligt, at vi på den her måde kan tage en god idé fra en borger og føre den ud i livet. Det er et forslag, som er med til at forskønne byen, og vi er glade for, at både kommunen og bygningens ejer har været med på ideen, siger Frants Arboe.

Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce