Annonce
Brædstrup Avis

Udvidelse af genbrugsplads sat i gang: Snart skal der sorteres endnu mere affald

Der var mødt en lille sammenkomst op til den officielle start på udvidelsen og moderniseringen af Brædstrup Genbrugsplads mandag formiddag. Selvom det regnede, var humøret højt blandt deltagerne. Foto: Mads Dalegaard
I silende regn tog borgmester Peter Sørensen mandag første spadestik til udvidelsen af Brædstrup Genbrugsplads. Genbrugspladsen skal stå klar til næste forår og vil give borgerne i området mulighed for at sortere lige så mange typer affald som på pladsen i Horsens.

Brædstrup: Genbrugspladsen i Brædstrup står til at at få et gevaldigt løft, når pladsen bliver moderniseret og udvidet over de kommende måneder.

Mandag var der så tid til at tage første spadestik, da borgmester Peter Sørensen (S) i silende regn markerede byggeriet til en større og mere brugervenlig genbrugsplads i Brædstrup

Det våde vejr tog imidlertid ikke humøret fra borgmesteren, der ser frem til, at den lokale genbrugsstation får en tiltrængt opdatering.

Annonce

- Nu gør vi det nemmere for borgerne at komme rundt på pladsen, og dermed bliver det også nemmere at få sorteret sit affald. På den måde vil vi fremover få mere affald til genbrug og mindre til forbrænding. Det er godt for vores klima og miljø, sagde Peter Sørensen, efter han havde taget det første spadestik.

Genbrugspladsen i Brædstrup vokser fra de nuværende 4800 kvm til 13.500 kvm, og forventningen er, at arbejdet vil være færdigt i foråret 2022.

Borgmester Peter Sørensen svingede skovlen i det nye område af genbrugspladsen på Energivej. I forbindelse med udvidelsen vokser pladsen til over dobbelt størrelse. Foto: Mads Dalegaard

Plads til mere genbrug

I forbindelse med udvidelsen ændres genbrugspladsen også, så lastbiler og brugere bliver adskilt, hvilket vil øge sikkerheden på pladsen. Derudover udvides antallet af affaldstyper, så det i fremtiden bliver muligt at sortere lige så mange forskellige affaldstyper i Brædstrup som på genbrugspladsen i Horsens.

- Jeg er sikker på, at den nye genbrugsplads vil betyde, at der vil blive indsamlet flere ton affald i fremtiden. Det vil både ske i forbindelse med, at kommunen og Brædstrup vokser, men i og med at pladsen nu bliver mere brugervenlig, vil folk også sortere mere affald. Flere og flere virksomheder bliver også bedre til at genanvende vores affald, og f.eks. vil elektronisk affald få stor værdi fremover, sagde Peter Sørensen.


Jeg er sikker på, at den nye genbrugsplads vil betyde, at der vil blive indsamlet flere tons affald i fremtiden.

Borgmester Peter Sørensen


Annonce

Flere genbrugspladser på vej

I klimamålene skal landets kommuner op og genanvende 70 pct. af husholdningsaffald og af affaldet til genbrugsstationerne. I øjeblikket er Horsens Kommune nået op på cirka 55 pct. på de to affaldstyper, hvilket er højt på landsplan ifølge borgmesteren, men borgerne og kommunen skal i fællesskab være endnu dygtigere i fremtiden, påpeger han.

- Vi ved, at vi bliver flere i kommunen. Derfor kan man godt forestille sig, at der kommer flere mindre genbrugsstationer også i de mindre byer i årene fremover. Vi er i øjeblikket ved at se på, hvordan vi samler endnu mere husholdningsaffald, hvor vi alle skal sortere endnu mere, og på genbrugspladserne ved vi, at nærhed til pladserne også betyder noget. Vi kan derfor godt forestille os, at der kommer nogle mindre pladser i nogle af de mindre byer, f.eks. nord for Horsens, siger Peter Sørensen.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald & Trafik i Horsens Kommune, var også med, da byggeriet af den nye genbrugsplads blev skudt officielt i gang. Foto: Mads Dalegaard

Helt i tråd med den grønne omstilling og arbejdet med at sikre, at mere affald bliver genbrugt og genanvendt, får genbrugspladsen i Brædstrup en ny bygning, hvor der bliver bedre forhold til at indlevere genbrugsting samt kemi og elektronik.

Mens pladsen bliver renoveret og udvidet, vil genbrugspladsen fortsat være åben for indlevering af affald. Pladsen kan dog til tider blive lidt trang på grund af byggeriet.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Huller og plak: Undgå en bakteriekrise i munden

Annonce