Annonce
Brædstrup Avis

Valentin og Blomst har stadig travlt

Birgith Valentin Holm og hendes bror Boye Valentin Pedersen leverer buketter i højt tempo. Indtil videre har de oplevet god efterspørgsel. Foto: Peter Hald
Brædstrups ældste blomsterbutik har gang i binderiet.
Annonce

Brædstrup: Også i en corona-tid skal der bruges blomster, kranse og buketter, så hos Valentin og Blomst på Søgade 82 lige overfor Brædstrup Kirke har Birgith Valentin Holm og hendes bror Boye Valentin Pedersen travlt.

- Vi har lige så meget at lave, som vi plejer, fortæller Birgith Valentin Holm.

Hvordan coronaen vil påvirke salget på længere sigt kan være svært at sige.

- Der kan jo komme et dyk senere. Hvis folk kommer til at mangle penge, vil de jo nok foretrække rugbrød fremfor blomster, siger Birgith Valentin Holm.

Hun og Boye er nu om dage ene om at passe forretningen, hvor konceptet er, at kunderne bestiller på forhånd og senere henter deres buketter eller kranse.

Valentin og Blomst er så at sige arvtageren efter Roberts Blomster, som butikken hed førhen. Det var en af Brædstrups ældste butikker, der havde rødder tilbage til 1927. Men i november 2018 måtte Roberts Blomster lukke, og den "genopstod" i ny form og med et nyt koncept i april 2019. En af forskellene er, at butikken ikke længere er med i kæden Interflora.

Brædstrup-borgerne er gode til at støtte de lokale butikker, konstaterer Birgith Valentin Holm og Boye Valentin Pedersen. Det kunne de især mærke op til Mors Dag den 10. maj, hvor butikken nærmest blev tømt for blomster.

- Vi har fået en flot opbakning, siger Birgith Valentin Holm.

På en væg i butikken vil man bemærke, at der hænger en masse store fotografier. De er taget af den lokale fotograf Stine Tang Hansen, der driver firmaet Smallfotosteps. Stine Tang Hansen samarbejder med Valentin og Blomst og er faktisk blevet værkstedets egen personlige fotograf.

I begyndelsen var værkstedet mest fokuseret på blomster og buketter, men efterhånden har der sneget sig en hel del gaveartikler såsom vin og chokolade ind på hylderne.

- Vi er jo ikke med i en kæde, så vi bestemmer selv, hvem vores leverandører er, og det passer os godt. Vi kan også vælge lokale leverandører, og for eksempel har vi valgt Propperiet til at levere vin, forklarer Birgith Valentin Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce