Annonce
Brædstrup Avis

Virksomhedsledere hjælper ledige videre

Direktør Peter Pørtner Voldby (t.v.) havde kemi med den 40-årige Martins Neimann på deres første møde. Dagen efter startede Martins i praktik, og efter to måneder havde han fast arbejde.
Direktør i PHC Entreprice, Peter Pørtner Voldby, så muligheder med det samme, da han mødte Martins Niemann fra Letland. Det blev til en praktikplads og kort efter et fast arbejde.
Annonce

- Ham kan jeg godt bruge! Der var ikke langt fra tanke til handling da Peter Pørtner Voldby - direktør i PHC Entreprise i Brædstrup - mødte den 40-årige Martins Neimann fra Letland. Martins har stor erfaring med bygningsrenovering, og da Peter fandt ud af det, sagde han haps, og Martins startede dagen efter i praktik. Efter to måneder var han fastansat. Martins er ikke den eneste, som har fået et skub i den rigtige retning mod enten et job eller en uddannelse. Jobtaskforcen etablerede i efteråret et samarbejde mellem Jobcenter Horsens og lokale virksomheder om at skabe nye muligheder for langtidsledige. Initiativet kaldes Mikrotaskforcen. Det betyder, at en ledig mødes og sparrer med fire virksomhedsledere på én gang. I løbet af de ca. 20 minutter mødet varer, får den ledige præsenteret sig selv, og virksomhedslederne får sporet sig ind på, hvordan de kan hjælpe den ledige videre. En jobformidler fra Jobcentret er med som "ekstra ører." Møderne ender ikke altid med konkrete jobs som i Martins tilfælde, men det er heller ikke nødvendigvis meningen. Det vigtigste er, at de ledige rykker sig, understreger Sanne Ravn, der er chefkonsulent i Jobtaskforcen: - Virksomhedslederne kan stille spørgsmål om, hvilke jobs den ledige særlig godt kunne tænke sig, eller de kan henvise til andre i deres netværk, som kan hjælpe dem videre. Det er alt sammen med til at give dem et bredere udsyn og dermed flere muligheder. Samtidig får virksomhederne en tættere relation til Jobcentret, og de får en større viden om de lediges situation.

Annonce

Øget selvtillid

De ledige får i høj grad også styrket selvtilliden på møderne, fortæller Christina Søgaard, der er jobformidler i Jobcenter Horsens: - Nogle borgere har ikke været til jobsamtale siden 1990'erne, og de kan være meget nervøse, inden de går ind i "løvens hule." Men de fleste klarer samtalen super godt og går opløftede derfra. Martins var også lidt nervøs, men hans arbejdsgiver har hele tiden været sikker på, at han er den rette mand til jobbet - også selvom der har været nogle "bump på vejen." - På et tidspunkt havde Martins ingen penge. Han kendte blandt andet ikke til buskortordningen og betalte en krig for at komme på arbejde. I fire dage cyklede han fra Horsens til Brædstrup. Det fortalte mig, at han "ville arbejdet", og vi fik en snak om det. Det er et godt eksempel på, at vi skal være opmærksomme på at plukke de lavt hængende frugter - i dette tilfælde informere om lavpraktiske ting, siger Peter Pørtner. Foreløbig har 20 ledige deltaget i møderne, og Mikrotaskforcen er i fuld gang med at arrangere nye møder.

Billedtekst: Direktør Peter Pørtner Voldby (t.v.) havde kemi med den 40-årige Martins Neimann på deres første møde. Dagen efter startede Martins i praktik, og efter to måneder havde han fast arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce