Annonce
Brædstrup Avis

Voerladegård skal have nye kloakrør

Skanderborg Forsyning begynder i uge 9 at grave hovedgaden Holmedal i Voerladegård op, hvilket vil medføre gener for trafikanterne. Pressefoto
Det vil betyde trafikale gener for mange. Til gengæld vil man efter uge 28 have en helt ny hovedgade.
Annonce

Voerladegård: Over de sidste dage har indbyggerne i Voerladegård modtaget et brev fra Skanderborg Forsyning. Årsagen er, at der skal lægges nye kloakrør i Voerladegård. Det vil betyde store trafikale ændringer i en kortere periode.

- For flere vil det være en gene. Men vi forsøger at fortælle i god tid om, hvad vi skal lave, og hvornår det vil ske, så folk har en chance for at planlægge deres transport efter det, siger ingeniør ved Skanderborg Forsyning Andreas Ravn-Andersen, der leder projektet.

Gravearbejdet vil begynde i uge ni, men hvilken ugedag gravearbejdet præcis begynder, er lige nu for svært at sige. - Vi vil ikke love noget, vi ikke kan holde. Sætter det pludselig ind med nattefrost, kan det være, vi bliver forsinkede, siger Andreas Ravn-Andersen.

Skanderborg Forsyning og Skanderborg Kommune er gået sammen om at informere berørte borgerne. Der er allerede sat skilte op i området, som viser de trafikale ændringer, og hvornår de vil forekomme. Den samme information vil man også kunne få på Skanderborg Forsynings hjemmeside.

Annonce

Ned i seks meters dybde

Den del af arbejdet, der vil påvirke flest mennesker, er i Holmedal, som er den store vej gennem Voerladegård. Den etape af arbejdet starter i uge ni og forventes færdigt i uge 28. Det kan føles som længe, men til gengæld vil man derefter have en helt ny hovedgade. I mellemtiden vil passende skiltning blive sat op.

- Det tager tid. På en stor del af strækningen er vi nødt til at grave helt ned i seks meters dybde. Det er usædvanligt. Det er mere normalt for os at arbejde i to til tre meters dybde, siger Andreas Ravn-Andersen.

Annonce

Kloakrørene er for gamle

Årsagen til gravearbejdet er, at kloakrørene er for gamle, og ved store skybrud kan det gå ud over miljøet. Det kan det, fordi regn- og spildevand ledes i samme rør.

Derfor skal regn- og spildevand skilles ad, så de hver får deres eget lukkede rørsystem. Det kalder man i fagsprog separatkloakering. - Når vi lægger rør, er det ikke for 10 eller 15 år. I vores modeller opererer vi med en tidshorisont på mindst 75 år, siger Andreas Ravn-Andersen.

Al arbejdet med separatkloakering i Voerladegård forventes at være helt afsluttet i slutningen af uge 43, dvs. mellem 19. og 23. oktober. Meget kan ændre sig undervejs, og derfor opfordrer Skanderborg Forsyning folk til at følge med på hjemmesiden www.skbfv.dk/voerladegaard og følge Skanderborg Forsyning på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce