Annonce
Brædstrup Avis

Y's Mens fejrer to fødselsdage i den første uge i maj

Henning Jensen og Inger Hørlyck Jensen fra Brædstrup Y's Mens Club. Foto: Henrik C. Sandvad
Den står både på 100 og 75 års fødselsdag i Y's Mens Club i maj, og det fejrer Brædstrup Genbrugsbutik med 100-kroners tilbud i den første uge af maj.

Brædstrup: Der fejres hele to fødselsdage i Brædstrup Y's Mens Club i den kommende tid. I begyndelsen af maj kan Y's Mens klubben nemlig fejre 100 års fødselsdag internationalt, og samtidig kan den kristne og humanitære hjælpeforening fejre 75 år i Danmark.

Y's Mens blev stiftet af medlemmer af spejderforeningen KFUM i Toledo i USA i 1922, og organisationen har i dag omkring cirka 29.000 medlemmer over hele verden.

Bevægelsen fik sin begyndelse i Danmark, da Ejnar Davidsen i Aalborg under et messebesøg i Prag i 1946, fik kontakt til en KFUM sekretær, som fortalte ham om Y’s Men’s ideen. Her blev Ejnar Davidsen opfordret til at danne en klub i Aalborg. Allerede i 1947 fremlagde Ejnar Davidsen ideen for KFUM, og den 11. august 1947 blev Aalborghus Y’s Men’s Club stiftet.

Annonce

Siden har Y's Mens klubber spredt sig i hele landet, og i dag er der 153 klubber i Danmark, som har omkring 3.400 medlemmer. I Brædstrup så foreningen dagens lys for første gang i 1980, og i 1981 åbnede Brædstrup Y's Mens Club genbrugsbutikken, hvorfra foreningen tjener sine midler til velgørenhed.

- Vi er en aktiv kristen fællesskab, som hører ind under folkekirken. Vores formål er at støtte børne- og ungdomsprojekter nationalt og internationalt, siger Inger Hørlyck Jensen, formand for Brædstrup Y's Mens Club.

Tilbud hele ugen

I anledning af de to fødselsdage vil Brædstrup Y's Mens Club fejrer de 100 og 75 år i Brædstrup Genbrugsbutik i den første uge i maj. Her vil der være 100-kroners tilbud på ting i butikken hele ugen, som slutter af med en festaften for medlemmer, spejdere og repræsentanter for Kirkens Korshær.

- Hvert år donerer vi omkring 120.000 kroner fra overskuddet fra genbrugsbutikken. Her går halvdelen til varmestuerne i Horsens og i Silkeborg, mens vi giver resten i donationer, siger Henning Jensen, der er formand for genbrugsudvalget.

Udover varmestuer giver Brædstrup Y's Mens Club også støtte til spejderne og Kirkens Korshær, men også til hjælpe projekter i udlandet. De lokale Y's Mens er også aktive inden for at opfylde FN's klimamål, og foreningen har derfor også lavet lokale affaldsindsamlinger og givet støtte til Wefood, som handler om at undgå madspild.


Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce