Annonce
Ugeavisen Bramming

Året der gik

Skøjtesøen og Ishockeysøen blev renoveret i årets løb, så det er blevet et rigtig pænt anlæg i Brfamming. Arkivfoto: Torben Meyer
I skrivende stund er 2020 blot 12 timer gammelt. Champagnen er knap drukket, og mine nytårsønsker står stadig i frisk erindring. Nu sidder jeg så her med min uskrevne klumme og tænker på, hvor meget jeg egentlig kan huske fra året, der er gået. Hvilke begivenheder har jeg lagret og hvilke oplevelser har sat aftryk i min bevidsthed.
Annonce

Klumme: Hvert år sender de levende medier programmet ”Året der gik,” og historierne toner frem på skærmen. Af gode grunde kan klummen ikke gøre det samme, så jeg vil i stedet håbe, at mine erindringer vil få billeder frem på læsernes nethinder, så de måske kan få fornemmelsen af igen at være i historierne fra 2019.

En af de ting jeg husker, er færdiggørelsen af skøjtesøerne og området omkring disse.

Søerne var groet til, og området fremstod temmelig misligholdt. Så langt tilbage, jeg kan huske, har netop søerne og området været genstand for kritik og kilde til evig debat.

Stor var glæden da også, da projektet med renoveringen af søerne og området var tilendebragt, og der kunne holdes en kæmpe indvielsesfest. Hundredevis af mennesker mødte op til en hyggelig aften med musik, taler, pølser og gratis drikkevarer. Tak for kampen til de, som tog denne, og som formåede at give et resultat, som jeg ofte nyder at benytte mig af.

Om der nu er sat penge af til renoveringen af de to gamle skoler, husker jeg ikke, men det kunne måske være et ønske, som man fremover kunne kæmpe sammen om.

Annonce

Hed debat

Etableringen af en ny vaskehal og sommerudsmykningen af Nørregade er ligeledes et minde, der toner frem. Uagtet at de ikke direkte har noget med hinanden at gøre, så blev begge tiltag et hedt debatemne blandt byens befolkning. Ja, jeg vil nærmest kalde det en form for komedie for åbent tæppe, idet kommentarerne var mange, ikke altid lige ”stuerene” og til tider ret så morsomme at læse.

Uagtet kritikken er vaskehallen i dag en realitet, og de lysegrønne kummer er fjernet. Så vidt jeg husker og har forstået, kommer kummerne ikke igen. Om det så skyldes den massive kritik eller kommunens økonomi fortaber sig i glemslens mørke.

Annonce

Skolesammenlægning

Nogle husker måske også da kommunen fremsatte et spareforslag som indeholdt planer om en sammenlægning af vores to folkeskoler.

Forslaget blev mødt med store protester fra forældre, elever, lokalråd med flere, der mente, at planen ville medføre store forringelser for skolernes virke og børnenes læringsvilkår fremover.

Protesterne og modstandernes ønsker blev heldigvis hørt i denne sag, og de drastiske planer blev droppet, og det hele endte godt.

Om der nu er sat penge af til renoveringen af de to gamle skoler, husker jeg ikke, men det kunne måske være et ønske, som man fremover kunne kæmpe sammen om.

Annonce

Vær opmærksom

Som i alle tilbageblik er der også de mere triste ting, som er sket. Således kunne vi i sommers læse i avisen, at en ung mand var blevet dræbt i en ulykke ved Bramming.

Jeg skal ikke udtale mig om, hvor ansvaret til ulykken skal placeres. Uanset årsag eller skyld er det forfærdeligt, når sådan noget sker.

Der har i årets løb være stor fokus på at køre bil, når man kører bil. Ellers sagt med andre ord: at være opmærksom på trafikken i stedet for på alt andet. Derfor er det også med stor vrede og beklagelse, at jeg desværre også husker flere episoder, hvor jeg har set en bilist med en mobiltelefon ved øret. Det kan i min verden ikke straffes for hårdt.

Annonce

Farvel

Som på TV skal der tages behørigt afsked med dem, vi desværre måtte sige farvel til i 2019.

Her husker jeg blandt andet Bramming Boghandel, Dethes Stoffer, Penta Advokater, Endrup Kro og endelig den personlige betjening på Borgerservice.

Æret være deres minde.

Med disse ord ønsker jeg alle et Godt Nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce