Annonce
Ugeavisen Bramming

13 beboere på Solgården er smittet med corona

13 beboere på demensafsnittet på plejehjemmet Solgården er konstateret smittet med coronavirus. Desuden er flere af de ansatte også smittet. Foto: Prebens Foto og Video
Coronavirus er kommet til plejehjemmet Solgården i Bramming, hvor 13 beboere på demensafsnittet er smittet. Flere ansatte er også smittet.

Bramming: 13 beboere på plejehjemmet Solgården er konstateret smittet med den frygtede virus covid-19 - også kaldet coronavirus. Dertil kommer, at flere af de ansatte på Solgården også er smittet. Det oplyser Arne Nikolajsen, direktør for Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune.

Beboerne er alle beboere på demensafsnittet på Solgården, siger Arne Nikolajsen.

Det at coronavirus er kommet ind på Solgården har gjort, at der er strammet op overalt på plejehjemmet. Plejehjemmet har haft besøg af en sanitærsygeplejerske, der har set på, hvordan der arbejdes.

- Vi har gennemgået samtlige arbejdsgange, lavet smitteopsporing og strammet op på samtlige niveauer, siger Arne Nikolajsen.

Annonce

Stadig åbent

Mange vil nok mene, at et udbrud af covid-19 bør medføre, at Solgården lukkes for besøgende. Men det er ikke tilfældet.

- Vi må ikke lukke for besøgende. Vi har fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at vi skal holde plejehjem åbne for besøg af de nærmeste pårørende. Så det gør vi. Men vi henstiller til de pårørende om at, de indskrænker deres besøg til det mindst mulige, siger Arne Nikolajsen.

Selv om 13 beboere på demensafsnittet på plejehjemmet Solgården er konstateret smittet med coronavirus, må Esbjerg Kommune ikke lukke for besøgende til beboerne. Men kun de allernærmeste pårørende får adgang. Foto: Prebens Foto og Video

Derfor er adgangen til Solgården heller ikke åben for alle, som det var tilfældet før coronavirus bredte sig ud over hele Verden for snart et år siden.

- Vi har ikke lukket, men døren er låst, siger Arne Nikolajsen.


Vi må ikke lukke for besøgende. Vi har fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at vi skal holde plejehjem åbne for besøg af de nærmeste pårørende, så det gør vi. Men vi indstiller til de pårørende om at, de indskrænker deres besøg til det mindst mulige.

Arne Nikolajsen, direktør for Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune


Alle beboere og personale på Solgården, der ville, blev den 1. januar vaccineret med den første dosis af Pfizer og BioNTeks vaacine mod covid-19. Anden dosis vaccine vil blive givet inden længe.

Indtil videre har Esbjerg Kommune lukket for, at nye beboere kan flytte ind på Solgården, så længe der er et udbrud af covid-19 på plejehjemmet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce