Annonce
Ugeavisen Bramming

150.000 kroner til solcelleanlæg i Hunderup

To af styregruppens tre medlemmer: Jørn Boesen Andersen og Svend Aage Nissen. Arkivfoto
Rundhåndet julegave fra Nordlys’ vækstpulje bringer Hunderup/Sejstrups ambition om at blive førende energilandsby et stort skridt videre.
Annonce

HUNDERUP/SEJSTRUP: Til: HSF. Fra: Norlys’ vækstpulje.

Sådan kunne brevet fra Norlys’ vækstpulje nemt have være formuleret – på julesprog. Donations-meddelelsen var dog lidt mere formelt formuleret.

HSF-formanden, Jørn Boesen Andersen, Hunderup, forstod imidlertid nemt den positive meddelelse: Og julegaven var af en ikke helt almindelig størrelse: 150.000 kroner.

Den rundhåndede donation skal bruges til realisering af den solcellepark, der længe har stået på ønskesedlen hos den styregruppe under Hunderup/Sejstrups Fremtid (HSF), der i flere år har arbejdet målrettet på at leve op til den grønne omstilling, som politisk er besluttet gennemført her i landet dels i 2030 dels i 2050.

Solcelleanlægget skal bidrage til, at den samfundsmæssige målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i Danmark i 2030 bliver til virkelighed. Lokalt er det desuden besluttet, at Esbjerg Kommune skal være CO2-neutral i 2030.

Med andre ord: Hunderup/Sejstrup vil være Danmarks førende energilandsby!

En grøn landsby, der producerer og sælger grøn strøm til rentable priser, - og projekt solcelleanlæg henvender sig til private såvel som virksomheder, der vil være aktive investorer i det.

Solcelleanlægget skal drives ved at inddrage frivillig arbejdskraft i den løbende produktion, og ifølge selskabets vedtægter er en fem mand stor bestyrelse øverste ledelse, der skal føre tilsyn med og sikre driften af det. Det skal drives kommercielt, og der er ikke i kalkulerne indtænkt løbende tilskud fra offentlige puljer.

-Solcelleparken er det største projekt her i Hunderup/Sejstrup de sidste 15 år, og der er stor interesse for det i lokalområdet, fastslår Jørn Boesen Andersen, der kalder afregningsprisen for salg af grøn strøm til rentable priser ”den største udfordring”.

Fakta:

HSF er en 24 år gammel forening, bestående af aktive borgere fra byen.

Ambitionen om at etablere et kollektivt solcelleanlæg ledes af en styregruppe under HSF bestående af: Jørn Boesen Andersen, Jesper Brix og Svend Aage Nissen.


Solcelleparken er det største projekt her i Hunderup/Sejstrup de sidste 15 år, og der er stor interesse for det i lokalområdet.

Jørn Boesen Andersen


Budgettet for etablering af et fælles solcelleanlæg i Hunderup/Sejstrup, der er planlagt bygget ved Kragelundvej vest for Hunderup over mod Varde Hovedvej, er på to mio. kroner. Heraf anslår Jørn Boesen Andersen, at der p.t. er givet forhåndstilsagn om køb af anparter, tilsagn fra banken – samt nu den aktuelle julegave - på sammenlagt 1,8 mio. kroner. 1,6 mio. Det næste, der forestår, er endnu et orienteringsmøde – når coronaen tillader det – og igangsætning af det faktiske salg af anparter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce