Annonce
Ugeavisen Bramming

1850 skrev under til fordel for Tjæreborg Bibliotek

Sebastian Zaar Nielsen og elevrådsformand Trine Sand Nielsen, begge fra elevrådet på Tjæreborg Skole, overrækker de 1850 underskrifter til fritids- og kulturudvalgsformand Peder Tørnqvist. Foto: Martin Wilde
Tirsdag fik Peder Tørnqvist, som i dette forår formand for byrådets fritids- og kulturudvalg, overrakt 1850 underskrifter fra borgere, der protesterer mod planerne om en lukning.
Annonce

Tjæreborg: Biblioteket i Tjæreborg må ikke lukke – sådan som der ellers er kommet planer frem om. Det mener 1850 borgere, som alle har skrevet under på et høringssvar. Det svarer til, at 2/3 af de 2749 indbyggere i Tjæreborg har skrevet under.

Tirsdag blev de mange ark papir med underskrifter afleveret til Peder Tørnqvist (K), som i dette forår er formand for byrådets fritids- og kulturudvalg, hvor han afløser May-Britt Andrea Andersen, som er på barsel. Og han fik en tale med på vejen af Ulrik Storkholm, som er en af tovholderne i borgergruppen, der kæmper for Tjæreborg Bibliotek.

- Et Facebook-opslag kun lidt over et døgn forinden fik 19 biblioteksvenner til at troppe op. For er der noget, der kan få Tjæreborg-borgerne op af stolene, så er det når nogen taler om at tage livet af deres bibliotek, sagde Ulrik Storkholm om, hvordan der kom gang i underskriftindsamlingen.

Tjæreborg Bibliotek

Tjæreborg Bibliotek har flere gange været i fare for at blive lukket, blandt andet i 2012.

Så sent som for et år siden, den 1. februar 2019, blev folkebiblioteket og skolebiblioteket i Bramming slået sammen på den nuværende adresse, da skolen havde brug for mere plads. Hvis folkebiblioteket lukkes, skal der atter oprettes et skolebibliotek på Tjæreborg Skole.

Annonce

Det gør indtryk

- Det gør altid indtryk, når jeg modtager en underskriftindsamling. Og jeg ville være bekymret, hvis der ikke var nogen. Jeg glæder mig over de input, vi får fra borgerne, sagde Peder Tørnqvist, mens han lovede at alle indsigelser bliver læst. Han forstår, hvorfor borgerne i Tjæreborg protesterer.

- Kerneopgaven – udlån af bøger – er uhyre vigtig. Men biblioteket er også mange andre ting. Hvis der ikke er et bibliotek her, kan der være familier som tænker, at Tjæreborg måske ikke er et fedt sted at bo. Og så vælger de måske at flytte til Vejen Kommune i stedet. Og hvad skal der være her i stedet. Hvis vi lukker alle de kulturelle tilbud, hvorfor skulle vi så flytte hertil, lyder det retoriske spørgsmål fra Peder Tørnqvist.

Annonce

Ro på

Udvalgsformanden efterlyste lidt mere ro, så borgerne ikke hver tredje eller fjerde år skal frygte, at biblioteket lukker.

- Kan vi ikke få lidt ro på, så vi ikke skal diskutere lukning hvert tredje eller fjerde år. Det er træls, at så mange borgere skal bruge så meget energi på sådan noget, siger Peder Tørnqvist:

- Jeg kan se på høringssvarene, at der er kommet rigtig mange. Dem vil jeg sætte mig ordentligt ind i. Der kan ligge guldkorn, vi ikke har tænkt på, og vi skal frem til det bedst opnåelige.

Læs også: Elevråd samlede 345 underskrifter

Læs også: Den plan du'r ikke

Læs også: Nej til lukning af Tjæreborg Bibliotek

Ulrik Storkholm, en af tovholderne imod lukning af Tjæreborg Bibliotek, og kultur- og fritidsudvalgsformand Peder Tørnqvist (K) får en snak på Tjæreborg Bibliotek om bibliotekets fremtid. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce