Annonce
Ugeavisen Bramming

2020 har været et bøwlet år

På Gørdinglund er man slået ind på take away, begravelseskaffe, juleophold med juleplatte og andre alternativer til store fester.
Annonce

GØRDING: 2020 har været et helt-helt anderledes og akavet år for Hanne og Kim Skyggebjerg Christiansen på Gørdinglund. Frem til 11. marts gik det hele efter planen og reservationerne i ordrebogen. Deres nye hus – nabo til herregården – blev planmæssigt indflytningsklar, og haven kunne anlægges.

Den uanmeldte – og ganske uvelkomne covid-19 virus lagde sin klamme hånd over ordrebogen. Den ene planlagte bryllupsfest efter den anden blev aflyst og/eller udskudt de næste to-tre måneder. I sommermånederne vendte optimismen så småt tilbage. Værelserne i Bed & Breakfast-fløjen var så godt som booket hele sommeren. Ikke mindst københavnerne havde opdaget Gørdinglund og ferierede i stort tal i det sydvestjyske med fast feriebopæl i Gørding.

Så var sommerferien ovre, og covid-19-åget lettede en smule. Både det nye hus og haven blev helt færdig, og Hanne & Kim nyder hver dag med smuk udsigt over dalen og ned til Holsted å. Ikke sjældent kigger rådyrene også lige omkring.

MEN så slog covid-19-virussen til igen, og selv om Kim for længst har solgt sin minkfarm ved Bramming, så følte både han og Hanne med minkfolket og pelsdyrerhvervet, som i øjeblikket lider – og måske snart endda lider den endelige død.

Annonce

Aflysninger igen-igen

-De store fester og konferencer, der havde fundet vej til vores ordrebog, måtte vi notere aflyst ud for nok engang. Vores egen ellers så traditionsrige julemesse måtte vi også aflyse på grund af smittefare og restriktioner. Så hvad nu?

Hanne & Kim anslår deres manglende omsætning til at løbe op i 7-800.000 kroner inden årets udgang, og selv om en del personale er sæson-ansat, så er der fortsat store faste udgifter, der skal betales.

-Vi har så taget fat på et par nye tiltag. Vi er begyndt at tilbyde begravelseskaffe og mindesammenkomster. Vi bor jo lige over for Gørding Kirke, og faktisk er muligheden blevet taget godt imod af lokalbefolkningen, fortæller Hanne og understreger, at alle corona-regler om forsamlings-størrelser, afstand, mundbind, sprit m.v. naturligvis overholdes.

Annonce

Datteren Julie ansat

Udgifterne til rengøring er af logiske grunde reduceret – og personalet mer’ eller mindre sagt op. Til gengæld har Hanne & Kim så ansat deres datter, 29 år-årige Julie, som bor i Vejen, mor til tre børn og uddannet delikatesse assistent (= smørrebrødsjomfru):

En af Gørdinglunds juleplatter. Foto: Privat


-Vores andet nye tiltag er nemlig take away-smørrebrød, og det har vist sig at være en god idé. Vi laver det helt ned til fire personer, og især mange virksomheder har allerede bestilt. Jeg tror, det er en slags alternativ firma-julefrokost, siger Hanne og tilføjer, at de også er i gang med at komponere en take away-juleplatte:

-Faktisk har vi allerede nu sat et tilbud om juleophold med platte ind på vores hjemmeside, og de første tilmeldinger er da indløbet. Så måske vi også kan redde lidt her, siger Kim, der ligesom Hanne er godt frustreret over covid-19-situationen og ligesom resten af Danmark har et stort ønske om, at der snart er en vaccine klar, så forholdene her i landet kan normaliseres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce