Annonce
Ugeavisen Bramming

25 år i Bramming Sogns tjeneste

Jeg synes, vi har et par flotte og historiske kirker her i sognet, siger Ole Nørgård. Foto: Kirsten Enevoldsen
Ole Nørgård er fuldstændig dus med Bramming Sogn og dets historie, og han nyder gudstjenesterne i Sct. Ansgar og Sct. Knuds kirker intenst.

BRAMMING: Der kan vel ikke ske alverden ved det, tænkte Ole Nørgård, da han i 1996 blev spurgt, om han ikke havde lyst til at stille op til menighedsrådsvalget i Bramming Sogn.

Som tænkt – så gjort. Ole blev valgt. Apoteker Verner Hansen sad for bordenden, og Ole Nørgård blev valgt til kirkegårdsudvalget og kunstudvalget. Han fandt arbejdet interessant, og selv om der var en del bureaukrati:

- Men det er jo blandt andet gamle bevaringsværdige bygninger, vi har ansvaret for vedligeholdelsen af, så der må – forståeligt nok - være nogen regler.

Annonce

Nu har Ole Nørgård været medlem af menighedsrådet – de sidste syv år som formand – i 25 år

- Den første store sag var nok dengang, der skulle vælges ny altertavle. Meningerne var stærkt delte - ikke kun i menighedsrådet, men også blandt folk i byen. Men efter mange drøftelser i rådet, stod vi sammen om beslutningen.

Andre større projekter var det nye orgel i Sct Ansgar kirke, som menighedsrådet i 2010 besluttede, at den lokale orgelbygger Anders Havgaard Rasmussen skulle bygge. I samme periode arbejdes med planer om bygning af kontorer- og værkstedsbygning.

Næste store projekt

- Det næste store projekt er nok, at vi skal have bedre forhold på vore offentlige toiletter, der skal være handicapvenlige – samt et nyt kistekølingsanlæg og solceller på taget – et projekt, der er anslået til 1,6 millioner kroner.

- Det gamle orgel-pulpitur inde i Sct. Ansgar Kirke skal også ha’ en tiltrængt omgang, og i Sct. Knuds Kirke er malerierne omkring prædikestolen blevet renoveret, fortæller Ole Nørgård, der er et fordrageligt menneske og en diplomatisk mand i formandsstolen.

At Ole Nørgård holder af sine kirker og det kirkelige arbejde er helt tydeligt. Han er opvokset med kirken som en del af hverdagen, og det at gå i kirke som noget helt selvfølgeligt. Han levede sin barndom som den ældste af fire børn på en landejendom mellem Krogager og Grindsted:

- Mine bedsteforældre var engagerede i Indre Mission. Mine forældre kom også helt naturligt i kirke og missionshus. Det er jeg selvfølgelig præget af, siger Ole, der både er flittig kirkegænger og har været aktiv i KFUM og KFUK siden ungdomsårene:

- Det er her, jeg stadig har mit ståsted og i det fællesskab, jeg henter inspiration til menighedsrådsarbejdet. Det er godt nok en ungdomsforening, men vi er blot unge, der er blevet ældre.

Annonce

Nyder gudstjenesterne

- Jeg nyder virkelig at komme til gudstjeneste. Især den ro og stilhed og tid til eftertænksomhed, som jeg oplever i den gamle Sct. Knuds Kirke. Men jeg nyder også fællesskabet, når der er barnedåb. Forleden var her tre barnedåb. Det er jo stort, siger Ole Nørgård, der er 65 år.

Jeg nyder virkelig at komme til gudstjeneste. Især den ro og stilhed og tid til eftertænksomhed, som jeg oplever i den gamle Sct. Knuds Kirke. Men jeg nyder også fællesskabet, når der er barnedåb. Forleden var her tre barnedåb. Det er jo stort

Ole Nørgård.

- Jeg har også medvirket til at få udarbejdet en personalepolitik, og i det hele taget har jeg ikke oplevet splid og bøvl i de 25 år, jeg har været aktiv i menighedsrådet. Men selvfølgelig har der været udfordinger undervejs, som vi har løst, inden de har udviklet sig.

- Jeg har da flere gange sagt, at nu skulle det altså være den sidste periode. Men nu er det altså alvor, for om tre år har jeg aftjent min værnepligt!

Annonce

Børnebørn ved Silkeborg

Privat er Ole Nørgård gift med Joan, som han traf i KFUM og KFUK i Grindsted. Sammen har de en datter, som er gift og bosiddende i Gjessø ved Silkeborg, Hun er også mor til de fire børnebørn, der nok kan sætte liv i kludene, når de besøger mormor og morfar i Gabelsparken i Bramming.

- Vi har begge vore familiære rødder i Grindsted, men da jeg i 1987 fik job som trafikkontrollør ved Ribe Amts Trafikselskab, flyttede vi hertil, siger Ole, der efter endt skolegang var et par år på landet, men tog det store kørekort – inklusiv buskørekort.

- Det førte i første omgang til, at jeg kørte mælk for ARLA, men siden fik job som rutebilchauffør på Vejle-Grindsted-Varde ruten.

- Jeg er stadig trafikkontrollør – nu ved Sydtrafik, hvor arbejdet omfatter vedligehold af stoppesteder med køreplaner og anden info. Herudover er der en del forfaldent arbejde på kontoret i Vejen. Det er en fin kombination, og jeg er på seniorordning med 30 timer ugentlig.

Annonce

Glad for haven

Når Ole Nørgård skal slappe af, foregår det gerne med at følge med i, hvad der sker samfundet – også i politik.

- Om sommeren bruger jeg megen tid i haven. Ellers har jeg gang i et eller andet renoveringsprojekt herhjemme. På et tidspunkt får jeg nok også tid til at læse noget mere – det har jeg ikke været god til, siger han:

- Ferieturen har oftest gået til Tyrkiet, hvor vi har haft en ferielejlighed i 15 år, men har solgt den her i sommer. Vi har begge nydt ferierne der - både alene, men også sammen med familie og gode venner, som har været med. Nu må vi se, hvor ferien går hen fremover. USA kunne være spændende at se lidt mere af – bland andet Florida. Vi var i Boston, New York og Washington i 2019, da datteren og familien boede i Boston i et år.

Menighedsrådet har besluttet, at der er 25 års jubilæums-reception for Ole Nørgård i Sognegården umiddelbart efter gudstjenesten søndag den 5. december.

Menighedsrådsformænd gennem 25 år

Ole Nørgård blev første gang valgt i Bramming Sogns Menighedsråd, mens Verner Hansen var formand.

Herefter har han været i menighedsrådet under følgende formænd: Frede Skov Madsen, Allan Serup, Mia Haahr og Karen Stein.

I 2014 blev Ole Nøregård selv formand.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Se hvilke adresser: Syv private grundejere tvinges til at sælge jord

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Målaktievindere

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Veterantog hyrer marcipanbrød til at trække juletog

Ugeavisen Bramming

Mangler 35 pladser til pasning: Kommune opretter 24 vuggestuepladser i nabobyen

Ugeavisen Bramming

Historisk bog om Laumanns Bramming

Ugeavisen Bramming

Traditioner og barnetro

Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Annonce