Annonce
Ugeavisen Bramming

25 år med kunder og smykker

Lene med eksempler på de fine Kleopatra-smykker. Foto: Kirsten Enevoldsen
Lene Andersens jubilæum hos Pecani markeres med 20 pocent rabat på alt i butikken.

BRAMMING: Lene Pecani er kendt af alle og enhver i Bramming og omegn. Egentlig er efternavnet Andersen, og hun er brammingenser helt ind til benet – med et stort og kompetent service-gen. Er det guld eller sølv, nyt, gammelt, reparation, omsmeltning med henblik på et helt personligt unika-smykke? Lene tager sig af det hele og sørger for, at kunden bliver tilfreds. Og har hun ikke lige det efterspurgte på en af hylderne i Nørregade 16, så skaffer hun det hjem.

Her leves der op til mottoet ”alt for kunden.”

- Det er altså også den der kontakt med kunden, jeg altid så godt har kunnet li’, fortæller hun i anledning af 25 års jubilæet i smykkeforretningen her den 5. april.

Annonce

Udlært i sportsforretning

Vejen til smykkerne og de fine ure i alle prislag begyndte på Bakkevejens Skole. Med realeksamen i hus herfra tog hun toget til Ribe, hvor hun tog sin handelsskoleeksamen. Og med den som adgangsbillet fik Lene læreplads i en sportsforretning i Sædding Centret i Esbjerg, hvor hun blev udlært.

Centret kørte ikke for godt, og Lene ville nu lige prøve noget andet. Som sagt så gjort. Hun blev ansat på plejecenter Solgården i Bramming, men efter prøvetiden gjorde hun op med sig selv, at det altså ikke var noget for hende. Lene ville ekspedere, servicere kunderne og ha’ den tætte menneskelige kontakt:

- Til alt held søgte Torben Edens en barselsvikar her i Pecani, og til endnu større held kom hende, jeg var vikar for, ikke tilbage. Så søgte jeg jo stillingen - fik den og har nydt hver eneste dag her i forretningen siden.

Annonce

Håndbold og ægteskab

Håndbold var i de unge dage Lenes helt store interesse. Her løb hun da også ind i Preben Andersen, som nu er ansat i Jysk Håndboldforbund i Vejen. De blev gift, bosatte sig i Engparken og blev forældre til Sanne, som bor i Herslev i Trekantområdet, og Martin, der er bosat i Odder:

- Men min mand og jeg bliver her i Bramming, og jeg fortsætter her i Pecani, fastslår jubilaren, der er en rigtig læsehest, så snart hun har fri. Af samme grund matcher hun også fint med kollegaen, Laila Hansen, der i mange år var ansat i Bramming Bøger & Papir.

I øjeblikket er det krimien ”Den Tavse Enke”, Lene er i gang med, men ellers er hun alt-læsende – måske med en overvægt på biografier. Håndbolden har hun droslet ned på, og i stedet nyder hun en god lang gåtur, når hun kommer hjem fra arbejde.

Musik – især musicals – er familiens fælles interesse. Af samme grund står den på Thomas Helmig i Ceres Park Arena i Århus her til sommer:

- Hvis altså coronaen ikke spænder ben. Den har jo godt nok ødelagt meget, men hvor er jeg dog glad for nu at være tilbage i butikken, siger Lene – og tilføjer, at de først nu er blevet færdige med at bytte julegaver.

Og det er det her, de unge vil ha’, siger Lene og viser eksempler på maanesten. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Hvor er tingene flyttet hen?

Stilmæssigt er det maanesten og Pernille Corydon, der hitter blandt de unge i år. I den lidt mere modne skala er det nok mest sølv og forgyldte smykker, der efterspørges, mener Lene – og nævner mærkerne Kleopatra og Vida fra Scrouples. Samt naturligvis Torben Edens’ årlige unika-årssmykke.

- Det er jo altid spændende, hvordan det udformes, siger hun.

Med et smil på læben supplerer Torben fra nabolokalet: Og det er altid spændende for mig, hvor tingene ligger her i butikken. For Lene flytter rundt og pynter op. Her i Bramming råder hun og Laila. Så tager jeg mig af butikkerne i Ribe og Esbjerg.

Af corona-mæssige årsager markeres jubilæet ikke voldsomt:

- Der må kun være tre kunder i butikken, men vi har 20 procent jubilæums-rabat på alt den 8., 9. og 10. april – så jeg håber, vi får travlt, slutter Lene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Ugeavisen Bramming

Coronaramt

Annonce