Annonce
Ugeavisen Bramming

25 nye boliger på vej i Bramming Syd

Sådan forestiller bygherren sig de nye boliger, som er på vej i Bramming Syd. Bemærk kvistene, der alle vender ind mod byggeriets gårdside. Illustration: BygCom
Lokalråd og naboer ser gerne projektet reduceret til en halv snes boliger af hensyn til trafik- og vejforhold på Hellesvej.
Annonce

BRAMMING: Hvis alt går efter planen, står 25 leje-boliger klar til indflytning næste år i den lille grønne oase mellem Hedetoften, Hedemarksvej, Østergade og Hellesvej i Bramming Syd.

Det er direktør i BygCom A/S - Martin Nielsen fra Tjæreborg, der i henved tre år har gået med planerne, rettet projektet i flere omgange og nu kun venter på den endelige byggetilladelse. I sidste uge var plan- og miljøudvalget på besigtigelse i området, hvor også to kommende naboer, Ebbe Storgaard Bendixen, og Leif Andreassen, samt lokalrådsformand Jørgen Holberg var til stede.

- Vi er jo i Lokalrådet rigtig glade for, at der også udbygges i Bramming Syd, men vi er betænkelige ved det store antal boliger, der påtænkes opført på et meget lille areal. 25 boliger på omkring 7.844 kvm og med en grundstørrelse på kun 250 kvm. Det synes vi er for massivt.

- Et andet forhold, vi er betænkelige ved, er trafik- og vejforhold. Hellesvej er en smal gade med meget trafik – herunder tung trafik fra Kalmargården. Med yderligere 25 beboelser kan det godt blive temmelig belastende.

- Vi ved, at projektet holder sig inden for lokalplanens bestemmelser. Alligevel vil vi i lokalrådet anbefale, at man nøjes med 10 boliger – og da i ét plan, fastslår Jørgen Holberg med endnu en understregning af, at lokalrådet ikke er afvisende over for byggeri i området.

Lokalrådsformand Jørgen Holberg lagde også lige vejen forbi for at vurdere planerne. Til venstre Ebbe Storgaard Bendixen, der bor på grunden bagved og Leif Andreassen, der bor i Østergade. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Projektet tilrettet

Bygherre Martin Nielsen fortæller om projektet, at det er tilrettet i forhold til de første indsigelser:

- Der bliver tale om 3- og 4-værelsers lejligheder på 80-88 kvm, og der bygges – for at efterkomme kommunens ønsker til grundudnyttelse – i halvanden etagers byggeri, hvor alle vinduer vender ind mod gården, så ingen naboer behøver frygte indbliksgener.

Det nye byggeri foreslås fordelt med 18 boliger på arealet ind mod Østergade og syv på den anden side af den gennemgående vej og ind i skoven over mod Hedevej. Der er også tegnet en legeplads ind i planerne, og Martin Nielsen satser på, at de kommende beboere bliver såvel et yngre publikum som ældre-segmentet.

Huslejen er beregnet til omkring 7.000 kroner per måned, og der bliver tale om elementbyggeri og brune mursten, fortæller Martin Nielsen, der håber at kunne påbegynde opførelsen her i efteråret.

Annonce

Et dejligt område

Formanden for plan- og miljøudvalget, Karen Sandrini (S), hilser det nye boligområde velkommen, men understreger, at der er endnu ikke givet politisk grønt lys for det.

- Udvalget har været på besigtigelse i området for at danne os et indtryk af forholdene, ligesom vi har bemærket de trafikale forhold, men vi har endnu ikke sagsbehandlet et projekt.

Vejforholdene skal jo nok lige ha’ en omgang, når det kommer så vidt. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce