Annonce
Ugeavisen Bramming

34-årig brammingenser tiltalt for overgreb på 111 drenge

En 34-årig mand fra Bramming skal for et nævningeting ved Retten i Esbjerg tiltalt for at have kontaktet 111 drenge over hele landet undtagen Bornholm. Foto: Lars Lau Thygesen
En 34-årig mand fra Bramming skal onsdag den 12. august møde i retten, hvor han skal for et nævningeting. Han er tiltalt for i perioden 2016 til 2018 at have kontaktet i alt 111 drenge over hele landet undtagen Bornholm.
Annonce

BRAMMING: Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 34-årig mand fra Bramming for at have kontaktet i alt 111 mindreårige drenge i perioden fra 2016 til 2018. Sagen indledes som nævningesag ved Retten i Esbjerg onsdag den 12. august 2020, hvor tre juridiske dommere og seks nævninge skal afgøre sagen.

Der er afsat 30 retsdage til sagen – og der er reserveret yderligere fem retsdage, hvis der skulle ske forsinkelser undervejs. Først hen i november forventer politiet, at der vil falde dom i sagen. Da sagen føres ved et nævningeting, skal det først afgøres, om den 34-årige er skyldig. Hvis han kendes skyldig, så skal straffen derefter udmåles.

Annonce

Videoafhøringer

De 111 drenge, som den 34-årige er tiltalt for at have kontaktet, er i dag mellem 12 og 18 år. 22 af dem vil blive afhørt på sædvanligt vis i retten, mens 88 forurettede er afhørt forud af politiet, og afhøringen er optaget på video. En forurettet kan ikke afhøres.

Unge under 15 år vil normalt ikke blive afhørt i retten. I stedet er der afhøringerne udført lokalt i alle landets politikredse undtagen Bornholm, og de er optaget på video. Ved en videoafhøring har både anklager og forsvarer – som sidder i et andet lokale og ser afhøringen på skærm – mulighed for at stille spørgsmål til de unge gennem den betjent, som foretager afhøringen. De optagede afhøringer afspilles så i retten.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at anklageren vil anmode om, at afspilning af videoafhøring og afhøring af de forurettede sker for lukkede døre af hensyn til de forurettede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce