Annonce
Ugeavisen Bramming

35 aflyste arrangementer i Ålbæk Forsamlingshus

Hvert år kommer mange gæster til Ålbæk Forsamlingshus for at opleve underholdning. Tidligere i år var det eksempelvis med Eskild Dohn og Sigurd Barret. Arkivfoto: Martin Wilde
Det gik ellers lige så godt i Ålbæk Forsamlingshus. Men så kom coronavirusen til Danmark.
Annonce

Ålbæk: Det gik lige så godt. Ålbæk Forsamlingshus i den lille landsby ved hovedvej 11 har i de senere år oplevet en kraftig fremgang. I særdeleshed når det gælder den lokale opbakning. Det kan helt konkret måles i antallet af medlemmer i den forening, som driver forsamlingshuset.

- Vi nyder godt af, at vi har renoveret forsamlingshuset de seneste tre år. Vi er vokset fra 20 til 400 medlemmer de seneste syv år, fortæller forsamlingshusets sekretær Bjarne Rose.

Den kraftige tilgang af nye medlemmer må tilskrives, at det kræver medlemskab at deltage i de populære fællesspisninger og hvis man vil leje huset – og at kontingentet i øvrigt er ganske lavt.

- Vi har jo nok ”tvunget” nogle til at blive medlem, for efter vi blev et foreningsejet forsamlingshus, skal man være medlem af foreningen for at leje huset, siger formand Niels Brink Nielsen og anfører, at ordet tvunget bør stå i gåseøjne, fordi kontingentet for at være medlem af foreningen, der ejer og driver forsamlingshuset, ikke engang koster 100 kroner - og at det dermed ikke har nogen reel indflydelse på prisen for at leje forsamlingshuset.

Udlejningen af forsamlingshuset har da også i de senere år været inde i en god udvikling – lige indtil statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag den 11. marts lukkede Danmark ned på grund af smittefare med coronavirus.

- Vi har eksempelvis ikke kunnet mærke, at Postgaarden åbnede inde i Bramming, siger Niels Brink Nielsen:

- Men det er træls, at det hele er gået i stå. Vi har måttet aflyse 35 arrangementer. Kun fire har ønsket at få deres depositum tilbage. Resten regner med at ville holde deres fest senere, slutter Niels Brink Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce