Annonce
Ugeavisen Bramming

40 år med el og en rivende udvikling

El-skabet her er Niels Erik Pedersens hjemmebane. Der er ikke mange el- eller it-installationer Kvist Møblers adresse i Birkegade eller på Siggårdsvej, han ikke kender: Og det er helt vildt, hvad der er sket af teknologisk udvikling den sidste fem-10 år. Men spændende er det. Foto: Kirsten Enevoldsen
Bosiddende i barndomshjemmet hele livet, snart 63 år og 40 år i samme branche, men Niels Erik Pedersen har ingen planer om at drosle ned eller lave om på noget.

OMME/ÅRRE: Niels Erik Pedersen på Hjortkærvej i Omme - på grænsen mellem Esbjerg og Varde kommuner – er et menneske, der på én og samme tid er hjemmefødning og global professionel inden for sit fag: elektriker-, it- og hvad der ellers er nødvendigt for at kunne betjene de virksomheder, hvor han kommer

Snart 63 år, født og opvokset i Omme, hvor han stadig bor med sin familie i barndomshjemmet, udlært i Fåborg El – fra 1981 ansat ved Elektrikeren i Endrup, hvor han blandt andet - ud over almindelige hus- og landbrugsinstallationer - mont​erede fjernvarmeværker for Tjæreborg Industri, passede Endrup Mejeri til det lukkede, og var med til at udbygge Vong Frysehus fra "stor kummefryser" til en ret stor virksomhed.

I 1985 blev Elektrikeren i Endrup overtaget af Vejrup El-Service A/S på adressen Thøgers Mark 2 i Vejrup, hvor Niels Erik Pedersen udover andre opgaver, var fast reparatør på Glejbjerg Mejeri, indtil mejeriet blev nedlagt.

Annonce

Siden 2005 fast hos Kvist Industri i Årre

Der er mange forskellige maskiner at skulle holde styr på, men vi finder ud af det, siger 40 års jubilaren Niels Erik Pedersen – her sammen med Keld Rasmussen på Kvist Møbler i Årre. Foto: Kirsten Enevoldsen

I 2005 begyndte han som reparatør hos Kvist Industri i Årre, der fabrikerer træmøbler af høj og international kvalitet:

- Her har jeg 80-90 procent af min arbejdstid i øjeblikket, siger Niels Erik.

- Vi er ved at montere ny udsugning - et skønt job, hvor der er mange bolde i luften. Kvist Industri er en rigtig dejlig arbejdsplads, med mange forskellige arbejdsfunktioner - lige fra lamper til avancerede CNC-maskiner, og der er omkring 160 ansatte på de to fabrikker i Årre. Hvor mange der er ansat på fabrikken i Letland, ved jeg ikke.

- Mine "kunder" på Kvist Industri ringer direkte til mig, og jeg tilrettelægger selv mit arbejde, uden indblanding af mester, elinstallatør Hans Kristian Kristiansen.

- Hans motto er frihed under ansvar og ”så længe det virker, hvorfor så ændre på det?"

Annonce

Allison og vandværker

- Mine arbejdsopgaver handler også om Allison i Omme og Esbjerg, samt nogle af områdets vandværker, og lidt i landbruget, fortæller jubilaren.

Vejrup El-Service blev for tre år siden en del af "Schrøder" i Holsted, men drives videre som en særskilt afdeling med syv ansatte:

- I hele Schrøder er der 60 ansatte, så det har givet mange nye gode kollegaer.

- Jeg kan lide mit arbejde, har nogle fantastiske kollegaer, og en rigtig god afdelingsleder i Hans Holm Jensen, som giver mig udfordringer, ansvar og frihed. Noget jeg også havde ved min tidligere mester Kjeld Hougård, fortæller Niels Erik, som ingen planer har om, at stoppe på arbejdsmarkedet:

Jeg kan lide mit arbejde, har nogle fantastiske kollegaer, og en rigtig god afdelingsleder i Hans Holm Jensen, som giver mig udfordringer, ansvar og frihed. Noget jeg også havde ved min tidligere mester Kjeld Hougård.

Niels Erik Pedersen

- 40 år er jo bare et tal.

Annonce

Jubilaren helt privat

Privat er Niels Erik Pedersen gift med Birgit, som er social- og sundhedsassistent på Solgården i Bramming, og deres tre nu voksne børn bor i Agerbæk, Ansager og Bramming:

- Og så har vi fem dejlige børnebørn, så det kniber ikke med at få tiden til at gå, smiler Niels Erik Pedersen, der er ivrigt havemenneske og også godt kan stå ved kødgryderne i weekenderne:

- Vi har jo skiftende vagter, så ”hjemmearbejdet” finder vi fint ud af.

Livretten er hvidkålsrouletter ”som kun Birgit kan lave dem”, og når der står ferie i kalenderen, triller ægteparret Birgit og Niels Erik helst rundt i Danmark i deres campingvogn. I år har Odense været destinationen, men favoritstederne er så absolut Skagen og Bornholm.

- Vi ynder også at være i sommerhuset i Blåvand - men ikke i sommerferien, der er for mange mennesker. Og ellers er det hus, have og familie, der optager mig. Jeg ser ikke meget fjernsyn ud over sport, og udover dagens aviser læser jeg stort set kun fagbøger. Jeg tror ikke, jeg har læst 10 skønlitterære bøger i mit liv.

- Indtil jeg blev skadet, spillede jeg gerne fodbold. Nu nøjes jeg med at se på det, selv om EfB jo ikke lige er noget at skrive hjem om for tiden. Det kommer vel igen, mener Niels Erik, der så bruger lidt ekstra tid i haven eller i sommerhuset.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Ugeavisen Bramming

Aleksander Malerfirma er årets håndværker - igen

Ugeavisen Bramming

Jubelbrøl da politikerne gav de unge en håndsrækning: Afsætter 2,3 mio. kroner til ny skaterpark

Ugeavisen Bramming

Det vidste du ikke om Kurt Cramer: Bilforhandleren elsker at lade vinden og bølgerne styre kursen

Ugeavisen Bramming

Talentet fra Lille Darum er både nordisk og dansk mester: Anna er en guldpige

Annonce