Annonce
Ugeavisen Bramming

40.000 kvm. til liv i bymidten?

Lad os få dette store centralt beliggende område lige ved Kultur- og Fritidscentret i spil, når der skal udarbejdes en helhedsplan, skriver denne uges krummeskriver, Torben Kjær Andersen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Denne uges klummeskriver efterlyser en helhedsplan med en realistisk vision og anvisning af finansiering for at skabe liv og samvær i Bramming bymidte.
Annonce

KLUMME: Når vi i Bramming snakker om bymidten, plejer vi at mene dér, hvor forretningerne ligger. Det er i hvert fald det, snakken har drejet sig om de seneste par år, hvad enten emnet var vaskehal, gågade eller forretningsdød.

Men faktisk ligger der et kæmpeareal i midten af Bramming, som ikke har fået megen opmærksomhed, siden svømmehallen blev indviet. Sådan helt konkret drejer det sig om op mod 40.000 kvm. - et kæmpeareal, som nok kunne være mere end en tanke værd. Måske endda en vision om, hvordan sådan et areal kan gøre Bramming til et endnu mere fantastisk sted at bo.

Men for at en vision skal kunne blive til noget, kræves der nogle konkrete ideer og en plan for, hvem det her skal være til for, hvad behovet er, hvad indholdet skal være, hvornår det skal realiseres og, ikke mindst, hvem der skal betale?

Annonce

Ønske: Helhedsplan

Ønsket om en helhedsplan for området, masterplan eller hvad en sådan skal hedde, blev i sin tid rejst i dels skolebestyrelsen, dels i lokalrådet. Oprindeligt var ønsket en grundlæggende analyse af skole- og institutionsområdet for børn og unge med henblik på at udvikle en vision om, hvad vi vil med børn og unge i Bramming. Hvordan skal lærings- og fritidsaktiviteterne organiseres, og hvordan skal de fysiske rammer se ud?

Ønsket var umiddelbart affødt af de nedslidte bygningsmæssige forhold på især Bakkevejens Skole, men også ønsket om at kunne realisere skolereformens tanker om at kombinere leg, bevægelse og læring.

Senere kom også ønsket om at skabe tidssvarende aktivitetsmuligheder for unge i Bramming, ikke mindst affødt af en arbejdsgruppe og borgermøderne under udarbejdelsen af Den strategiske Udviklingsplan for Bramming.

Annonce

Realisme og penge

Men for at visionen skal skabes og siden nås, er det ikke nok med selv et stort og flot formål om at sigte efter et unikt miljø for børn og unge. Der skal også være nogle realistiske ideer om, hvordan en sådan kæmpeopgave kan finansieres. Og det indlysende svar er i disse for vort land så alvorlige tider ikke: “et greb i kommunekassen……”.

Nej, svaret er: hvem har penge, og hvad er de villige til at investere i?

Her kunne første del af svaret være: “Pensionskasser og realkreditinstitutioner”, men anden del af svaret er ikke: “Vindmøller…”, men derimod: “Boliger”. Og gerne boliger af forskellig størrelse, så både familier, seniorer og unge kan være med. Med grønne områder, tæt på handel, service- og sundhedsfaciliteter, en vifte af fritidsaktiviteter og med lettilgængelige transportmuligheder til inden- og udenbys arbejdspladser og undervisningsmiljøer.

Og med boliger følger beboere, mennesker, liv.

Råb og latter i svømmehallen, aktiviteter i og omkring Kultur- og Fritidscentret, kunder i byens butikker og hos håndværkere. Medarbejdere til byens erhvervsliv, samvær og kontakt i mange former.

Er der nogen, der ikke kan genkende Bramming i den vision?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce