Annonce
Ugeavisen Bramming

42 drager på sognerejse til Berlin

Clärchens Ballhaus er et af de steder i Berlin, som deltagerne på sognerejsen skal opleve. Arkivfoto: Philip Kosche
Bussen bliver næsten fyldt, når der på onsdag er afgang mod Berlin på den første udenlandske sognerejse i Gørding, Vejrup og Vester Nykirke sogne. Sognepræst Uffe Vestergaard er guide.
Annonce

Endrup / Gørding / Vejrup: Det bliver en reel premiere, når en bus med 42 rejseglade mennesker på onsdag starter en fem dage lang tur til Berlin. For turen er den første, længere, udenlandske sognetur, som er arrangeret af de tre sogne i Gørding, Vejrup og Vester Nykirke.

Det er præst ved alle tre kirker, Uffe Vestergaard, der er guide på turen. Og han er en garvet herre udi det at arrangere sognerejser.

- Jeg har lavet sognerejser i mange år. Første gang var i 2006, da jeg var præst i Vester Vedsted, og jeg har lavet mange ture, senest for Lystrup Sogn ved Århus, hvor vi var i Warszawa. Der er forskellige sogne, som henvender sig. Kan der blive tid til det, og synes jeg, det er sjovt, så gør jeg det, fortæller Uffe Vestergaard.

Min erfaring er, at der kommer en masse mennesker med på sådanne ture, som vi ellers ikke ser i kirken. Sogneturene skaber nye kunder i butikken, kan man sige, som finder ud af, at det der med kirken, det er måske ikke så farligt alligevel.

Uffe Vestergaard, sognepræst

Annonce

På opfordring

Turen er blevet til på opfordring fra Pernille Troldborg, der er kirkebogsførende sognepræst i Gørding.

- Pernille spurgte, om jeg kunne lave en tur for Gørding. Så sagde jeg, at så skal Vejrup og V. Nykirke også med. Når vi er tre sogne, så binder det sammen, og der er deltagere fra alle tre sogne med på turen.

Deltagerne får tre hele dage i Berlin. Programmet er både kirkeligt og historisk og er delt op i tre tidsepoker: kejsertiden, nazitiden samt tiden med Den kolde Krig og DDR. Deltagerne skal de enkelte dage opleve museer og andet, der har med de tre epoker at gøre, og for at få den fulde oplevelse, har der været en række foredrag forud for turen.

- Visse steder har vi hyret guider, andre steder er det mig, der fortæller. Og så skal vi have noget godt at spise – og drikke. God rødvin og øl, lover Uffe Vestergaard.

Annonce

En helhedsoplevelse

En aften har han hyret en cabaretsanger, der kommer og underholder, og en anden aften skal deltagerne besøge den Clärchens Ballhaus, som er en balsal og natklub i Berlin Mitte, der er holdt i typisk 1920’er stil.

- Søndag runder vi af med gudstjeneste i den danske kirke i Berlin, hvor det er mig, der holder gudstjenesten. På den måde bindes det kirkelige sammen med det historiske, fortæller Uffe Vestergaard.

- Det er en helhedsoplevelse. Min erfaring er, at der kommer en masse mennesker med på sådanne ture, som vi ellers ikke ser i kirken. Sogneturene skaber nye kunder i butikken, kan man sige, som finder ud af, at det der med kirken, det er måske ikke så farligt alligevel.

Sognepræst i Vejrup og Vester Nykirke, Uffe Vestergaard, er rejseleder på sogneturen til Berlin. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce