Annonce
Ugeavisen Bramming

5. klasse programmerer sig til en vinderplads

Jonas og Kalle går i 5. klasse på Egekratskolen. De står med den model af et pindsvin, de har bygget og programmeret til, at øjnene kan åbnes og lukkes. Foto: Martin Wilde
Eleverne i 5. klasse på Egekratskolen i Grimstrup er gode til at programmere ultrabits. Så gode, at 5. klasse har vundet kategorien superdyr i en konkurrence i programmering for skoleklasser udskrevet af Danmarks Radio.
Annonce

GRIMSTRUP: De kan noget, eleverne på Egekratskolen i Grimstrup. Særligt når det gælder programmering af mindre elektroniske kredsløb. De seneste år har skolen været med, når Danmarks Radio, DR, har kørt forløbene DR Ultrabit, og forleden gav det bonus. Faktisk vandt eleverne i 5. klasse i kategorien superdyr.

- Vi har levet noget med lys og mørke. Hvis der er lys, kan sen åbne øjnene, og hvis der er mørkt, så har den lukkede øjnene, fortæller Kalle, som går i 5. klasse.

”Den” er en hjemmebygget papudgave af et pindsvin. Med ben og pigge på ryggen i form af små paptrekanter. Og altså øjne, der kan åbne og lukke alt efter, om der er lys eller ej. Klassen har også bygget og programmeret en kongeørn.

- Vores dyr er lavet meget specielt, for pindsvin er gode til at forsvare sig, og kongeørn er god til at få fat i byttet. Det var en god kombi at sætte sammen – det var nogle sjove dyr. Vi har lært om, hvordan man kan programmere til lys og mørke, og at arbejde bedre sammen, siger Kalle.


Det var sjovt nok at programmere, men det var sjovere at bygge dyret.

Jonas og Kalle, 5. klasse Egekratskolen


Pindsvinet i hel figur. Foto: Per Jørgensen


Præmien er fire T-shirts, som drengene siger skal hænges op i klassen – når de nu kun får fire, og er nogle flere elever i klassen.

Annonce

Scienceskole

Egekratskolens afdelingsleder, Steve Lindhardt, er også stolt af 5. klasse.

- Lærerne Ann og Per har været formidable til det. Og vi vil gerne profilere os som en scienceskole og en udeskole. Det er derfor, vi er startet med microbit men også robotter. Som en lille skole med små grupper kan vi også komme mere i dybden, og så passer det jo godt med Esbjerg Kommunes strategi om science. Vi kan også her ude på landet, siger Steve Lindhardt.

Som noget af det næste skal Egekratskolens naturfagslokale indrettes med møbler og ting, så det kan bruges til programmering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Efterlyser løver i Ribe

Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Annonce