Annonce
Ugeavisen Bramming

50 år i lyst og nød for CC og Lis

Herfra vores verden går: Lis og CC Grejsen ved hoveddøren til Tværsigvej 38, hvor der er morgensang klokken otte den 12. september. Foto: Kirsten Enevoldsen
Lis fejrer guldbryllup, men mener nu nok, at CC kun fejrer sølvbryllup, for han har ”boet” i BBs klubhus halvdelen af de 50 år.
Annonce

BRAMMING: Til alt held ligger næste kamp for Bramming Boldsklubs (BBs) serie 1-hold næste gang - mod IF92 på banerne i Veldtofte – tirsdag den 15. september.

Havde det været lørdagen før, havde det givet problemer for holdets fan nr. ét: CC Grejsen. Da fejrer han nemlig guldbryllup med sin hustru Lis - med morgensang ved privaten på Tværsigvej, efterfølgende morgenkaffe i CCs ”andet hjem” - BBs klubhus - og privat festaften for 40 indbudte gæster sidst på dagen.

-Ja, jeg når heldigvis det hele, siger 73-årige CC, der står på tre ben i sit liv: Lis og familien, købmands- og chaufførjobs - og så BB.

-Jeg plejer at sige, at jeg fejrer guldbryllup, men CC fejrer sølvbryllup, for han har levet sit halve liv i klubhuset og på fodboldbanerne dernede, siger snart 70-årige Lis med et kærligt glimt i øjnene.

At de to fandt hinanden skyldes, at Lis’ søster, Grethe Thomsen, der også dengang boede i Bramming, fik tvillinger. Hende hjalp Lis som ”ung pige i huset”, og da Grethes mand spillede i et orkester, var CC engang inviteret med til bal. Her – og det var 16. oktober 1967, lyder det fra CC - begyndte Lis og han at holde i hånd. Det har de gjort uafbrudt siden.

Annonce

Først i Fredericia

Første fælles hybel var en lillebitte lejlighed i Fredericia, hvor Lis var i huset hos en købmand, mens CC aftjente sin værnepligt i Haderslev. Færdig med det fik han tilbudt arbejde hos Lis’ købmand i Fredericia. Der gik dog kun et års tid, før CCs købmands-far hjemme i Bramming havde brug for sønnen bag disken i købmands-forretningen i Fengers Allé.

Altså flyttede Lis & CC hjem, bosatte sig på Plantagevej fra januar 1970, blev gift samme år, og Lis fik arbejde som husassistent på Solgården. I september 1971 blev de forældre til Gitte. Pladsen blev lidt trang, så de flyttede ind i lidt større bolig på Fengers Allé, hvor John kom til i oktober 1973.

I 1976 fik CC foden under egen købmandsdisk i Engsvinget, hvor Min Købmand ligger i dag. Lis passede hus, have og børn derhjemme, alt imens CC blev stadig mere engageret i BB. Efternøleren Søren kom til i oktober 1979, og i december flyttede hele familien ind i det 200 kvm. store hus på Tværsigvej, hvor guldbrudeparret stadig bor – men dog tænker på at veksle ud med et noget mindre rækkehus.

I tidens løb er ”livets dessert” i form af seks børnebørn også kommet til.

Annonce

Drømmen gik i opfyldelse

Lis passede hjemmet, til Søren var 3-4 år. Så begyndte hun at gå lidt til hånde i butikken, alt imens hun stadig drømte om et job inden for ældreplejen på et plejehjem. Butikken i Engsvinget blev afhændet i 1991, og Lis fandt skolebøgerne frem. Hun lagde dem ikke igen, før hun havde papir på social- og sundhedshjælper-uddannelsen:

-Det var en stor dag, og de 18 år på plejehjemmet Østergården i Gørding har jeg mange gode minder fra, siger Lis, der også tog sin tjans i kiosken i BBs klubhus. Som 60-årig gik hun på efterløn – og har nu i stedet kalenderen fyldt med idræt om dagen, banko, kortspil, frivilligt arbejde i Kirkens Korshær og så hjemmesysler som strikketøjet og bøger. Allerhelst biografier med spændende handling.


Det var en stor dag, og de 18 år på plejehjemmet Østergården i Gørding har jeg mange gode minder fra.

Lis Grejsen


En lidenskab, hun deler med gemalen, der naturligvis tilføjer en stor stak fodboldbøger.

For fodbold fylder – sammen med den skolebuskørsel, han stadig passer 15 timer om ugen, hans kalender. Det har krævet buskørekort oveni det kort til lastbil, han tog, da han begyndte hos Imgros – nu Lekkerland – i Esbjerg. Nu er det som chauffør i De Blå Busser, han kører med skolebørn.

Annonce

Hjemmet er Lis’ domæne

Lediggang er ikke noget, ægteparret Grejsen dyrker. På hjemmefronten rækker CCs indsats dog kun til et lille års tid med støvsugeren. Det gik så stærkt, at han kunne nå hele huset på én time, siger Lis, der satte ham fra bestillingen. Hun passer også blomster og bede i haven, mens CC træder lidt til, når der skal klippes hæk og beskæres buske og træer.

Men ellers er det CCs BB-arbejde, der beslaglægger hans tid. En helt væg i spisestuen er det synlige bevis: Diplomer for priser som Esbjerg Kommunes lederpris i 2017, DBUs guldnål i 2015, DBUs rejselegat i 2008, som udløste en fire dages rejse til Portugal for CC og Lis, der her så Danmark slå Portugal 3-2 i en VM- kvalifikationskamp. Selvfølgelig er han også æresmedlem i BB, og siden 1969 har han hvert år deltaget i DBUs – nu JBUs delegeretmøder rundt om i landet.

Spaltepladsen tillader ikke yderligere 10 meters opremsning af CCs meritter i fodboldverdenen. Et sidste spørgsmål til lørdagens guldbrudepar:

-Hvad gør I, når I rigtig skal slappe af sammen?

-Så tager vi til Ribe med toget, går en tur i den dejlige by, spiser et lækkert måltid på Backhaus med en øl eller vin til – og så hjemad med toget igen. Er der tale om flere dages ferie, holder vi af Rüdesheim ved Rhinen, nyder Skagen – eller Blåvand, hvor vi også havde sommerhus engang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce