Annonce
Ugeavisen Bramming

80'er landsholdsspilleren John blev gjort kampklar på tv-skærmen

John Lauridsen, der har spillet mange år i den stribede Espanyoltrøje, trak sidste år i den danske landsholdstrøje igen i forbindelse med TV2-programmet Kampklar. Foto: René Aunsbjerg Fogh
John Lauridsen, der har spillet 27 fodboldlandskampe i 1980'erne, er én af flere spillere med rødder i det vestjyske, der er med i TV2 programmet Kampklar.
Annonce

Bramming: Han er muligvis mere kendt i den spanske by Barcelona end i Danmark, men i disse uger kan TV2's seere se John Lauridsen, som er født og opvokset i Gredstedbro og nu bosiddende i Bramming, tone frem på skærmen i programmet Kampklar. Her skal han sammen med en række andre tidligere landsholdsspillere gøre sig klar til en sidste landskamp.

I sidste uge kom John Lauridsen med i seriens tredje afsnit, og i dag beretter El Rubio, som han blev kaldt i tiden i Espanyol i 1980'erne, om, at det var en stor oplevelse at være med.

- Landsholdstiden i 1980'erne var en speciel tid, og det er nogle år, jeg aldrig vil glemme. Vi fik mange store oplevelser, så det at være med i Kampklar handlede nok om muligheden for at blive lidt nostalgisk. Jeg ville rive min højre arm af for igen at kunne spille på landsholdet, fortæller John Lauridsen, der yderligere beretter om det særlige ved igen at bo på Hotel Marina i Vedbæk i forbindelse med samlingerne.

- Det var virkelig også fantastisk at gense mange af de gamle drenge igen. Jeg har løbende haft kontakt til blandt andre Klaus Berggren, og stemningen til samlingerne var fantastisk. Selv om vi kom fra forskellige generationer af landsholdene, så var der et fedt sammenhold i omklædningsrummet, og det var også fedt at være tilbage i fodboldens verden på en mere afslappet måde end dengang, siger John Lauridsen.

Kort om John

John Lauridsen er 60 år og har boet i Bramming i omkring 10 år. Han er gift med Hanne og har to voksne døtre på 29 og 31 år. Han boede i Gredstedbro til han var 15 år og senere også en årrække i Esbjerg.

John spillede mere end 250 kampe for spanske Espanyol mellem 1982 og 1988, og han fik desuden 27 landskampe, blandt andet ved EM i 1984 i Frankrig. I dag er han speditør hos Blue Water i Esbjerg.

Programmet Kampklar sendes hver tirsdag aften på TV2, fjerde afsnit den 28. januar. Desuden kan det også ses på TV2 Play. Ud over John Lauridsen kan man også se Esbjerglegende Ole Kjær og nuværende EfB-træner Lars Olsen i programmet.

Annonce

God træning

I programmerne kan man se, at flere af de tidligere landsholdsspillere bøvler med fysikken. John Lauridsen blev da også undervejs ramt af fiberskader, men ellers har han draget nytte af det træningsprogram, der blev lagt.

- Jeg har helt sikkert kunnet drage nytte af den stabilitetstræning, som vi blev udsat for, og det er også noget andre bør prøve af. Vi fik god træning, og jeg kunne godt mærke forskellen på min krop til sidst i forløbet, så det har været godt for mig at være med, siger John Lauridsen, der faktisk undervejs i forløbet når ned på sin kampvægt fra Espanyoltiden.

Annonce

Gode tider i Espanyol

Netop tiden i den "lille" Barcelonaklub er noget, som John Lauridsen husker tilbage på med glæde.

- Det er jo kun fodbold, men i de senere år har jeg indset, hvor meget min tid i klubben har betydet for andre i og omkring Espanyol. Det gør mig stolt, og når jeg besøger klubben ind imellem, føler jeg, at jeg får betalt lidt tilbage, siger John Lauridsen og fortsætter:-

- Resultatmæssigt var succes i ligaen i 1986-87, hvor vi blev nummer tre, det største sammen med succesen i UEFA Cuppen året efter. Der slog vi store hold som Milan, Inter og Gladbach, men tabte til sidst i finalen.

- Der var også stort for mig at score i en 3-1-sejr på Camp Nou (FC Barcelonas hjemmebane, red.) i min første sæson, som i sidste ende betød, at Barcelona ikke blev spanske mestre. Det gjorde, at både spillere og koner efterfølgende blev inviteret ud at spise af fansene, fortæller han og beretter om, at han efter tiden som professionel fodboldspiller trappede ned og spillede først i Danmarksserien for Bramming B og senere blev jysk mester med klubbens serie 5 hold. Desuden spillede han på oldboyslandsholdet frem til 2017.

John Lauridsen (t.v.) er med i programmet, som har målet, at en række tidligere landsholdsspillere skal trænes op til én sidste landskamp. Ud over John er blandt andre også John Faxe Jensen og Frank Pingel. Foto: Per Arnesen/TV2
Annonce

Holder fast i træning

John Lauridsen er ikke den eneste tidligere landsholdsspiller med rødder i det vestjyske, der er med i programmet. Det er målmand Ole Kjær også, mens holdets træner er nuværende Esbjerg fB-træner Lars Olsen. Ole Kjær gik allerede i træningslokalet, inden optagelserne til programmet begyndte, og gensynet med fodbolden har fået ham til at holde fast i træningen.

- Jeg er selv er kommet i gang med at være mere aktiv, og det var også et af formålene med udsendelsen, at vi skulle sende en melding til de 40-50 årige mænd om, at de må komme i gang., fortæller Ole Kjær, der ikke blot har set en udvikling i sin egen form i løbet af udsendelsen.

- Folk ved jo godt, hvad de skal på en fodboldbane, men de kan det ikke mere. Det var rigtig skidt, da vi begyndte. Der var jo nogle, der ikke havde lavet noget i 20-25 år. Der er mange, der siger, når fodboldtiden slutter, nu gider jeg ikke træne mere, men det skal man gøre lifetime, siger Ole Kjær.

John Lauridsen kan ikke fortælle om, hvad der sker i resten af programserien, men han lover, at der er mere sjov i vente.

- Man bør helt sikkert se programmet, for man får også et rigtig godt indblik i Lars Høgh og René Henriksens sygdomsforløb, siger John Lauridsen.

John Lauridsen er en af flere tidligere landsholdsspillere, der er med i TV2 programmet Kampklar. I det forløb fik John meget ud af træningen rent fysisk. Foto: Per Arnesen/TV2
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce