Annonce
Ugeavisen Bramming

Adam Beverlys spillejob blev aflyst: Nu laver han musik live fra værkstedet

Adam Beverly har måttet være opfindsom, efter alle hans spillejobs sidste år blev aflyst på grund af coronavirus. Så nu har han indspillet en række vidoer hjemme i hans eget studie. Arkivfoto: Martin Wilde
Musiker Adam Beverly fra Gørding tager i en række nye videoer publikum med ind i sit værksted, mens spillestederne holder coronalukket.

GØRDING: Han er glad for, at han har et fast job som lærer. For så kommer der en fast månedlig indtægt, som betaler husleje, mad, tøj og så videre. På mange måder er Adam Beverly langt mere privilegeret, end mange af hans musiker-kolleger. Men heller ikke Adam Beverly har kunnet komme ud og spille live for et publikum, så længe der er forbud mod at forsamles flere end fem personer. Landets spillesteder holder lukket.

- Jeg havde planlagt et fantastisk år, sidste år. Men alle spillejobs blev aflyst, siger Adam Beverly over telefonen i bilen på vej til Århus. Det er hustruen, der sidder ved rattet, så fra passagersædet fortæller Adam Beverly løst og fast om livet som musiker i en coronanedlukket tid.

Alle Adam Beverlys planlagte spillejobs blev aflyst sidste år på grund af coronapandemien. Han håber at kunne ud og spille senere i år. Arkivfoto

I sådan en tid er det godt at være opfindsom. Og det er Adam Beverly. I stedet for at tage ud og spille, indspillede han og udgav han fem nye sange. I år bliver publikum inviteret med ind i studiet – via internettet, naturligvis.

Annonce

Control room sessions

- Her i 2021 har jeg en ny strategi. Jeg inviterer folk med ind i studiet, nu hvor jeg ikke selv kan komme ud. Jeg indspiller foran kamera. Det begyndte jeg med i januar, og jeg udgiver en ny sang hver måned frem til sommer, fortæller Adam Beverly.

Studieindspilningerne kalder han control room sessions, og de kan ses ganske gratis på Adam Beverlys hjemmeside. Der er tale om en mand og hans guitar – og sangerinden Rikke Madsen, som Adam Beverly har arbejdet sammen med i flere år. Og snart også med Kim Jensen fra Bramming, som bliver inviteret med i studiet i løbet af foråret.

Se og hør sangene

Control room sessions kan ses og høres på Adam Beverlys hjemmeside: adambeverly.com

Adam Beverlys sange kan også høres på Spotify.

- Jeg indspillede en video for en kammerat og så er jeg selv begyndt at optage i januar. Jeg optager i mit studio, og det er meget specielt for mig. Det fængede både Rikke og mig. Man kan sige, at jeg inviterer folk ind i mit værksted.

Mangler du ikke publikum og dets reaktion?

- De sange, jeg lavede i januar – det var mærkeligt. Jeg plejer at fortælle lidt om sangene, men da jeg så havde Rikke med i studiet, så blev det meget bedre, for vi kunne tale sammen.

Det gør de to så også, hvilket gør, at man – når man sidder hjemme foran computeren – får formidlet en umiddelbar hyggestemning ind i stuen direkte fra Adam Beverlys studie i Gørding.

Annonce

Kontrol

Selv om der ikke er publikum på, når Adam Beverly optager, holder han sig alligevel til de normale rutiner, han har, inden han optræder live.

Adam Beverly har inviteret sangerinden Rikke Madsen med ind til nogle af sangene i "control room sessions". Arkivfoto

- Jeg laver lydprøve, stiller op, gå ud skifter og tager en kop kaffe – og så går jeg ind og optræder. Det kører meget på rutinen, fortæller Adam Beverly.

Alligevel er det anderledes. For mens en liveoptræden ikke kan laves om, hvis der sker en svipser undervejs – men måske nok reddes med en kvik bemærkning – så kan en optagelse bare tages om, hvis ikke alt spiller som det skal. Og det benytter Adam Beverly sig af.

- Jeg har lavet mange optagelser, som ikke kommer ud.

I efteråret har han købt forskelligt grej til at optage med, og det bliver han stadigt bedre til at betjene og bruge. Men han skal vænne sig til at se de færdige optagelser.

- Jeg er jo ikke vant til at se mig selv fra salen. Det gør jeg nu. Til gengæld savner jeg at kunne køre hjem og mærke mavefornemmelsen: var det en god optræden eller ikke? Nu laver jeg det hele selv, og det kræver, at jeg er mere selvkritisk. Men jeg skal også tro på mig selv, for jeg kan jo ikke nørde ud i det uendelige. Og jeg tror på, at jeg bliver bedre til livekoncerter fremover. Det er en lærerig proces. Jeg vil ikke gå i stå, og heldigvis har jeg fået det til at virke, fortæller Adam Beverly.

Annonce

Live – forhåbentlig – igen

Endnu er det uvist, hvornår det igen bliver muligt at komme ud og spille live. Men Adam Beverly har ikke opgivet håbet. Han håber, at de spillejobs, der blev aflyst sidste år, bliver til noget senere i år. Og han regner også med at tage ud og spille på gaden i flere større byer, sådan som han også tidligere har gjort. Og så vil han heller ikke svigte sit publikum i Tyskland.

Adam Beverly har tidligere været på turné som gademusiker i større danske byer, og det planlægger han at gøre igen senere i år. Arkivfoto: Ole Maass

- Jeg har spillet en del i Tyskland i flere end 10 år. Jeg har et fast publikum dernede omkring Kiel, og jeg spiller dernede, så tit jeg kan. De synes vist, det er meget eksotisk med ham den amerikanske musiker, der bor i Danmark, som kommer til Tyskland og optræder.


Jeg har sagt nej til Koda-midlerne. Jeg tjener mine penge på anden måde, så de penge går i stedet til mine kolleger.

Adam Beverly


Endelig er Adam Beverly sprunget på samme vogn, som en del andre danske bands: han giver stuekoncerter – altså for et meget lille publikum hjemme i private stuer.

- Dem har jeg spillet mange af, og det håber jeg er vejen frem. Det er fantastisk at komme ud til folk på den måde, siger Adam Beverly.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce