Annonce
Ugeavisen Bramming

Afstemningsfest i konfirmandstuen

Erling Tonnesen taler om Sønderjyllands historie fra 1864 til nu, når der mandag aften er afstemningsfest i Konfirmandstuen i Gørding. Privatfoto
Annonce

Gørding: Hvert år den 10. februar holdes der afstemningsfester mange steder i Sønderjylland til minde om folkeafstemningen den 10. februar 1920, som afgjorde, at Nordslesvig fremover skulle være en del af Kongeriget Danmark – nu kendt som Sønderjylland.

Som bekendt er det i år, 100 år siden, afstemningen fandt sted, og derfor holdes der mandag aften den 10. februar afstemningsfest i anledningen af Genforeningsjubilæet i Konfirmandstuen i Gørding. Og for at blive lidt klogere på Sønderjyllands historie, vil der denne aften være foredrag ved Erling Tonnesen fra Gørding. Han taler under overskriften ”Glimt af Sønderjyllands historie fra 1864 til i dag”.

- Som en hyldest til sønderjyderne vil vi også afholde en afstemningsfest, selv om vi bor nord for Kongeåen. Men vi ved, at mange her i Gørding har rødder i det sønderjyske. Og for os alle vil det være godt at få genopfrisket lidt af historien, siger Flemming Tonnesen.

Aftenen krydres naturligvis med skønne sange og et sønderjysk kaffebord.

- Og her har vi brug for din hjælp. For vi vil gerne præsentere et stort fælles kaffebord. Så har du lyst til at medbringe noget bagværk, så kontakt Gerda Ladefoged på tlf. 75 17 87 95, så vil hun sørge for at få det hele koordineret, siger sognepræst Pernille Troldborg.

Det er menighedsrådet i Gørding Sogn, som arrangerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce