Annonce
Ugeavisen Bramming

Aksel blander gødning og siger altid ja

44-årige Aksel fra Bramming er en af de borgere, der arbejder i det beskyttede gartneri på Ribelund, hvor han blandt andet står for at blande gødning. Foto: Martin Wilde
Hver dag tager 44-årige Aksel toget fra Bramming til Ribe for at passe sit arbejde i gartneriet på Ribelund. Han elsker sit arbejde og siger altid ja, når nogen har brug for hjælp.

Bramming / Ribe: Han er en glad mand. De fleste spørgsmål besvares normalt med et ja. Aksel fra Bramming er en af de udviklingshæmmede, der arbejder i gartneriet på Ribelund. Og det er han glad for.

- Jeg hjælper gerne de andre. Hvis nogen spørger, så siger jeg altid ja. Og så er jeg gødningsmand. Jeg blander gødning to gange om ugen og hælder det i en tønde, så vi kan sprede det ud over planterne, fortæller han i en kort pause midt i gartneriet.

- Jeg kører varer ud hver morgen fra det skur, hvor de bliver opbevaret, så varerne står på plads ude foran butikken. Og så er jeg med ude at køre, når vi skal hente nye planter. Og når vi kommer hjem, læsser vi af og prismærker det hele, fortæller Aksel.

Annonce

Gartneriet på Ribelund køber småplanter hos leverandører. I gartneriet vokser planterne sig store, inden de bliver solgt. Der tages også stiklinger fra til nye planter - alt i et samarbejde mellem de udviklingshæmmede og det ansatte personale.

Bramming-dreng

Aksel bor i Bramming. Det har han altid gjort.

- Jeg er en rigtig Bramming-dreng. Jeg kom her til Ribelund, fordi der var en plads. Jeg tager toget hver dag frem og tilbage, det er så nemt.

Ribelund ligger på den anden side af banegården i Ribe, og i Bramming har Aksel en lejlighed i Jernbanegade, hvor der for nylig var vandskade. To gange.

- Så måtte jeg bo ovre på Postgården i fire uger, mens min lejlighed blev sat i stand. Der savnede jeg min kammerat Marius, fortæller Aksel, der bruger sin fritid på at engagere sig i Dansk Handicap Idrætsforbund.

- Jeg spiller selv boccia. Det er i Esbjerg, smiler han.

Jeg er en rigtig Bramming-dreng. Jeg kom her til Ribelund, fordi der var en plads. Jeg tager toget hver dag frem og tilbage, det er så nemt.

Aksel
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Annonce